PIPREME UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI

Nakon poraza u Rijeci hrvatski košarkaši poraženi i u uzvratu u Ljubljani usprkos sjajnoj utakmici Hezonje

Zlatko Horvat

Mario Hezonja/Foto: M. GRACIN

Mario Hezonja/Foto: M. GRACIN

Hrvatska je, bez obzira na novi poraz, ostavila puno bolji dojam nego prije tri dana u Rijeci. Tada se držala 19 minuta, ovoga puta u 35. minuti bilo je samo dva poena razlike za Sloveniju (80:78), bez obzira na to što je zaigrao i Luka Dončić, koji je za 28:13 minuta igre upisao 10 poena (šut 5-16), ali i podijelio nestvarnih 17 asistencija.



RIJEKA Hrvatska muška košarkaška reprezentacija doživjela je i drugi poraz od Slovenije u pripremama za nastup na kvalifikacijskom turniru za Ol u Tokiju, a nakon što su Slovenci slavili s 94-80 u Rijeci, u petak su u ljubljanskoj Areni Stožice pobijedili s 97-88.


Hrvatska je, bez obzira na novi poraz, ostavila puno bolji dojam nego prije tri dana u Rijeci. Tada se držala 19 minuta, ovoga puta u 35. minuti bilo je samo dva poena razlike za Sloveniju (80:78), bez obzira na to što je zaigrao i Luka Dončić, koji je za 28:13 minuta igre upisao 10 poena (šut 5-16), ali i podijelio nestvarnih 17 asistencija. No, posljednjih pet minuta Slovenci su na krilima Prepeliča, koji je ubacio ukupno šest trica iz osam pokušaja, domaći napravili seriju 11:1 i odmakli na sigurnih 91:79.


Sloveniji je pripala prva četvrtina, izabranici Veljka Mršića uzvratili su s nestvarnih 37 poena u drugoj dionici. Razigrali su se bivši NBA igrači Mario Hezonja (37 poena, 10 skokova) i Roko Ukić, koji su donijeli prednost gostima. Iako je blistao i Amerikanac s novom slovenskom putovnicom, Michael Edward Tobey, gosti su do 35. minuti prijetili uzvratom za riječki poraz.




Posljednje pripremne utakmice hrvatska reprezentacija igrat će se u splitskom Spaladiumu, a riječ je o dvama prijateljskim ogledima s Portorikom. Prvi je na redu 23. lipnja u Splitu, dok je drugi susret dan kasnije zatvorenog tipa. Kvalifikacijski turnir u Splitu igra se od 29. lipnja do 4. srpnja. Hrvatska prvu utakmicu igra 30. lipnja od 20 sati protiv Brazila, koji vodi Aleksandar Petrović.