KVALIFIKACIJE ZA EURO

Nakon poraza od Ukrajine u Rijeci, rukometašice Hrvatske pobijedile Čehinje na njihovom terenu

Hina

Ćamila Mičijević/Foto HRS

Ćamila Mičijević/Foto HRS

Dvije minute prije kraja Čehinje dolaze na 25-24, ali potom Blažević pogađa iz sedmerca za konačnu potvrdu pobjede i ostanak u borbi za plasman na EURO.



ZLIN Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je u dvoboju kvalifikacijske skupine 4 za EURO u Zlinu Češku s 26-24 (14-14).


Nakon šokantnog poraza na startu kvalifikacija u Rijeci od Ukrajine, hrvatske rukometašice su došle do pobjede u Češkoj, ali pobjede ostvarene na vrlo težak način.


Čehinje su vodile cijelo prvo poluvrijeme, najveću prednost su imale kod 14-10, da bi izabranice Nenada Šoštarića serijom 4-0 došle do izjednačenja na poluvremenu.




U drugom dijelu se razbranila Tea Pijević, proradio je i napad, pa Hrvatska u 51. minuti ima 25-21 i činilo se da će lako do pobjede. No dvije minute prije kraja Čehinje dolaze na 25-24, ali potom Blažević pogađa iz sedmerca za konačnu potvrdu pobjede i ostanak u borbi za plasman na EURO.


Kod Hrvatske su Valentina Blažević, Dora Krsnik i Ćamila Mičijević postigle po pet golova, dok je kod Čehinja Marketa Jerabkova zabila 11.


U drugoj utakmici Francuska je slavila kod Ukrajine s 28-25, a kvalifikacije se nastavljaju u ožujku, kada Hrvatska igra upravo s Francuskom.


Francuska vodi s četiri boda, Hrvatska i Ukrajina imaju po dva, a Češka je bez bodova.