Tena Hadžić

Najmlađa hrvatska olimpijska dobila čast nositi hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja ZOI

Hina

Tena Hadžić/Foto REUTERS

Tena Hadžić/Foto REUTERS

Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), na završnoj svečanosti (Z)OI-ja zastavu može nositi jedan sportaš ili sportašica.PEKING Najmlađa hrvatska olimpijka, skijaška trkačica Tena Hadžić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja XXIV. zimskih olimpijskih igara u nedjelju (13 sati po hrvatskom vremenu), objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).


Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), na završnoj svečanosti (Z)OI-ja zastavu može nositi jedan sportaš ili sportašica.


Većina naših predstavnika već je otputovala iz kineske prijestolnice pa je ta počast ostala u ingerenciji terceta iz skijaškog trčanja. Budući da je Marko Skender bio stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara, a Vedrana Malec posljednjeg dana svojih trećih, ujedno i oproštajnih Igara, ima vrlo zahtjevan nastup u ski-maratonu (30 km), izbor je pao na 17-godišnju Zagrepčanku.
Tako će se Tena Hadžić pridružiti Marku Skenderu i Zrinki Ljutić te zaokružiti priču o hrvatskim olimpijskim debitantima kao stjegonoš(ic)ama na ZOI-ju u Pekingu.