ATP MADRID

Najbolji hrvatski teniski par plasirao se u polufinale Madrida nakon teškog meča protiv Mektićevog bivšeg partnera

Hina

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Hrvati su dobili prvi set, u drugom nadoknadili zaostatak od 3:5, da bi izgubili set u "tie-breaku", a u odlučujućem, trećem setu su gubili s 5:7, a meč završili maestralno, sa pet uzastopnih poena. 



MADRID Hrvatski par Nikola Mektić – Mate Pavić plasirao se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu svladavši nakon velike borbe Nizozemca Wesleya Koolhofa i Poljaka Lukaša Kubota s 6:3, 6:7 (4), 10:7.


Najbolji svjetski par slavio je u dramatičnom meču nakon sat i 45 minuta velike borbe protiv Nikolina donedavnog partnera Koolhofa i Kubota.


Hrvati su dobili prvi set, u drugom nadoknadili zaostatak od 3:5, da bi izgubili set u “tie-breaku”, a u odlučujućem, trećem setu su gubili s 5:7, a meč završili maestralno, sa pet uzastopnih poena.




Mektiću i Paviću ovo je bila 31. ovogodišnja pobjeda u sjajnoj sezoni u kojoj imaju pet naslova i šest finala.


Protivnik u polufinalu može im biti Ivan Dodig sa slovačkim partnerom Filipom Polašekom, koji kasnije igraju protiv Belgijanaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena.


Dodig i Polašek su jedan od od rijetkih parova koji se ove sezone može pohvaliti pobjedom protiv Nikole i Mate, uspjelo im je to u polufinalu Australian Opena, kada su im nanijeli jedan od samo tri ovogodišnja poraza.