Borna Ćorić

Najbolji hrvatski tenisač propušta i posljednji Grand Slam turnir ove sezone, još uvijek se nije oporavio od operacije

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorić je posljednji nastup imao početkom ožujka ove godine, kad je stigao do četvrtfinala na dvoranskom ATP turniru serije 500 u Rotterdamu.ZAGREB Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je u svibnju bio na operaciji desnog ramena, propustit će posljednji Grand Slam turnir u ovoj sezoni, njujorški US Open, koji će započeti 30. kolovoza.


“Želim vas obavijestiti da sam nakon savjetovanja sa svojom ekipom odlučio povući se s US Opena. Iako sam naporno trenirao, još se uvijek nisam potpuno oporavio od operacije ramena koja mi je obavljena u svibnju. Još mi je potrebno malo vremena da bih se vratio na razinu na kojoj moram biti”, napisao je Borna Ćorić u poruci na Instagramu.


Ćorić je posljednji nastup imao početkom ožujka ove godine, kad je stigao do četvrtfinala na dvoranskom ATP turniru serije 500 u Rotterdamu.
Tako će Marin Čilić, pobjednik US Opena iz 2014., biti jedini hrvatski predstavnik koji će izravno ući u glavni ždrijeb pojedinačnog turnira tenisača zahvaljujući svom renkingu.


Osim Ćorića, od nastupa na US Openu odustali su Švicarci Stan Wawrinka i Roger Federer.