Borna Ćorić

Najbolji hrvatski tenisač nastup na Roland Garrosu započinje protiv Slovaka Gombosa

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Pobijedi li Slovaka, Ćorić će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Jurija Rodionova i Francuza Jeremyja ChardyjaPARIZ Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP – 26.) svoj će ovogodišnji nastup na Roland Garrosu započeti u nedjelju, prvog dana natjecanja, a njegov dvoboj sa Slovakom Norbertom Gombosem (ATP – 106.) na rasporedu je kao treći od 11 sati na terenu 7.


Prije Ćorića i Gombosa na tom će terenu igrati Čehinja Bouzkova protiv Estonke Kanepi te Francuz Benchetrit protiv Amerikanca Isnera.


Ćorić i Gombos će se u nedjelju prvi put sastati u službenim mečevima. Pobijedi li Slovaka, Ćorić će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Jurija Rodionova i Francuza Jeremyja Chardyja, čiji je meč na rasporedu kao drugi od 11 sati na terenu Suzanne Lenglen.
Na središnjem terenu Philippe Chatrier na rasporedu su dva meča u konkurenciji tenisačica te dva u konkurenciji tenisača. Program od 11 sati otvaraju Talijan Jannik Sinner i Belgijac David Goffin, potom će na teren Rumunjka Simona Halep i Španjolka Sara Sorriber Tormo, slijedit će ih Estonka Anett Kontaveit i Francuskinja Caroline Garcia, a posljednji će u akciju Švicarac Wawrinka i Britanac Andy Murray.