WTA LJESTVICA

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica skočila za jedno mjesto, Jurak došla do 17. mjesta u parovima

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici zauzima 33. mjesto, što je poboljšanje za jednu poziciju u odnosu na prošlotjedni plasman. Donna Vekić je ostala na 56. mjestu, a Ana Konjuh je u ovom tjednu 89. tenisačica svijeta.



ST. PETERSBURG Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici zauzima 33. mjesto, što je poboljšanje za jednu poziciju u odnosu na prošlotjedni plasman.


Donna Vekić je ostala na 56. mjestu, a Ana Konjuh je u ovom tjednu 89. tenisačica svijeta. Najveći skok u Top 100 ostvarila je pobjednica WTA 1000 turnira u Montrealu Talijanka Camila Giorgi koja se sa 71. pozicije probila na 34. mjesto, odmah iza Petre Martić.


Australka Ashleigh Barty je sa 9286 bodova i dalje na prvom mjestu, a slijede ju Japanka Naomi Osaka (7146) i Bjeloruskinja Arina Sabalenka (7010). Na četvrto mjesto je sa šestog skočila finalistica Montreala Čehinja Karolina Pliškova (5245), čime je Amerikanku Sofiju Kenin (5030) postinula na petu, a Ukrajinku Elinu Svitolinu (5030) na šestu poziciju.




Hrvatska olimpijka Darija Jurak je ulaskom u finale turnira parova u Montrealu došla do 17. mjesta na ljestvici igračica u parovima s 4435 bodova, čime je za jednu poziciju poboljšala svoj najbolji plasman u karijeri. Njezina partnerica Slovenka Andreja Klepač (3135) je na 27. mjestu.


Hrvatsko-slovenska kombinacija se s 2073 boda nalazi na sedmom mjestu po bodovima osvojenim u ovoj sezoni, a ono donosi plasman na završni turnir osam najboljih parova svijeta. Na toj su ljestvici daleko odmakle Čehinje Krejčikova i Siniakova s 5886 bodova, dok je razlika između Jurak i Klepač u odnosu na trećeplasirani američko-nizozemski par Melichar – Schuurs 893 boda.