Bolja Pliškova

Najbolja hrvatska tenisačica poražena u drugom kolu WTA turnira u Pragu

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Naša najbolja tenisačica tijekom prve dionice imala je samo dva "winnera" uz devet neprisiljenih pogrešaka, dok je Pliškova imala devet "winnera" i tri neprisiljene pogreškePRAG Hrvatska tenisačica Petra Martić svoj je nastup na WTA turniru u Pragu okončala u 2. kolu, bolja od nje bila je Čehinja Kristyna Pliškova sa 6-1, 7-5 nakon sat i 18 minuta igre.


Bio je ovo drugi međusobni dvoboj 29-godišnje Martić i 28-godišnje Pliškove te je omjer u pobjedama poravnat na 1-1.


Prvi je set trajao samo 21 minuta, a Martić je dva puta gubila svoj servis, prvi put u svom prvom servis-gemu, a drugi put kod zaostatka 1-4. Naša najbolja tenisačica tijekom prve dionice imala je samo dva “winnera” uz devet neprisiljenih pogrešaka, dok je Pliškova imala devet “winnera” i tri neprisiljene pogreške.
Jedinu pravu priliku Martić je imala u trećem gemu kada je na servis Pliškove stigla do 15-40, no nije iskoristila ponuđenu priliku na drugi servis Čehinje.


U drugom setu Martić je pružila daleko jači otpor iako se mučila s ozljedom lijeve noge, bedreni mišić te noge bio joj omotan zavojem zbog ozljede koja ju muči još od prošlog tjedna i nastupa u Palermu, dok je kod rezultata 3-2 zatražila i medicinsku pomoć zbog bolova u gležnju te iste lijeve noge.


Ipak, sve do rezultata 5-5 obje su igračice držale svoj početni udarac, da bi zatim Martić pokleknula na četvrtu “break-loptu” Pliškove u 11. gemu. Dvije od tri “break-lopte” Martić je spasila odličnim servisima, jednom je Pliškova pogriješila, no na četvrtu “break-loptu” Čehinja je pogodila odličan forhend za prednost od 6-5 i servis za meč koji je realizirala.