Svečanost

Nagrađeni sportaši PGŽ: Leona Popović, kuglačice Mlake laureatkinje, Branko Fibinger laureat

Igor Duvnjak

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

U Dražicama županijska svečana dodjela nagrada za kvalitetu u sportu i vrhunska postignuća



Lijepa je naša Primorsko goranska županija, može se dičiti slikovitim prirodnim ljepotama, i morskim i gorskim, kulturnim kao i arheološkim vrednotama te bogatom poviješću, u to se itekako uklapa i ovdašnji sport.


Bogate je tradicije ali i ugodne današnjice, ti su rezultati dostignuti u tolikim sportskim aktivnostima najglasnija najava i potonjih lijepih dana.





Čitav je roj sportašica i sportaša te tolikih njihovih klubova koji su u netom okončanoj godini razveseljavali sportsku javnost zapaženim ostvarenjima sve od naših otoka, preko Rijeke i okolice pa do Gorskog kotara, doprinesli su da se protekla 2023. godina još spominje kada se komentiraju njihovi rezultati.


Danas je bila nova prigoda za osvrte ovakve vrste, spominjanje sportskih uspjeha sportašica i sportaša odvijalo se u grobničkom jutru u lijepoj sportskoj dvorani osnovne škole Jelenje – Dražice.


Kvaliteta i vrhunska postignuća


Dok je ciklički odjekivao zvuk školskog zvona a u zgradi pučkoškolke i pučkoškolci slušali lekcije nastavnica i nastavnika u dvorani je održava svečana dodjela nagrada za kvalitetu u sportu i za vrhunska sportska postignuća Primorsko- goranske županije u 2023. godini.



Mrgodno grobničkom jutru je bilo razvedreno nastupom mlade Kostrenke Lucije Stipanović, ugodno je bilo čuti njezin glas kada je uz pratnju Luke Lukačevića odjekivala himna PGŽ- a, pjesma “Zavičaju tebi”.


Bio je to adekvatan uvod u ovu sportsku matineju na kojoj su nagrade uručivali župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić.



– Imamo sve bolje uvjete za bavljenje sportom, stalno izgrađujemo nove sportske objekte o čemu svjedoči i ova sportska dvorana – poručio je župan Komadina okupljenom brojnom sportskom auditoriju.


– U blizini nam je Platak, sportska se aktivnost odvija odavde pa sve do naših otoka. Toliki su ovdje naši sportovi i klubovi, osim onih zimskih sportova imamo čitav niz drugih od onih u vodi i pod vodom te loptačkih i raznih drugih. jako puno ljudi u PGŽ- u se bavi sportom te možemo reći da smo najsportskija županija u Hrvatskoj.


Nagrađena čak 53 imena


Sama dodjela tolikih nagrada i veliki broj nagrađenih govorili su u prilog njegovim tvrdnjama, tako je bilo čak pedeset i tri imena koja su primala primala nagrade za vrhunska sportska dostignuća, za osvojene zlatne, srebrne i brončane medalje na najvažnijim natjecanjima međunarodne razine.



Za te i druge nagrade PGŽ je izdvojila 55.000 eura a lanije taj iznos bio 34.000 eura.


Za iznimna sportska dostignuća od osobite vrijednosti i značaja za PGŽ nagrađena su tri imena, laureatkinje su kuglačice Mlake i skijašica Rijeke Leona Popović te Branko Fibinger iz kick boxing kluba Sišak i Taekwon- do kluba Rijeka i izbornik hrvatske reprezentacije u ovoj borilačkoj vještini.



Nagrađeni su i klubovi u loptačkim sportovima koji se natječu u najvišem rangu državnog natjecanja, odbojkaši Rijeke, odbojkašice HAK Rijeke, košarkaši Depo Link Škrljeva, košarkašice Flumen sancti Vitija Rijeke, rukometašice Zameta, vaterpolisti Primorja Erste banke, nogometaši HNK Rijeke i nogometašice Rijeke.