Tenis

Nadal odustao od nastupa u Montrealu, opet ga muči ozljeda zbog koje je predao polufinale Wimbledona

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Nadal će se sada pokušati pripremiti za nastup na posljednjem Grand Slamu ove sezone, US Openu koji je na rasporedu u New Yorku od 29. kolovoza do 11. rujna



MONTREAL Španjolski tenisač Rafael Nadal odustao je od nastupa na ATP turniru u Montrealu zbog problema s ozljedom trbušnog zida.


Vlasnik rekordna 22 Grand Slam naslova zbog iste je ozljede bio prisiljen predati polufinale Wimbledona prošlog mjeseca.


“Već neko vrijeme vježbam bez servisa i sve je prolazilo dobro. Servise sam počeo trenirati prije četiri dana, međutim jučer sam osjetio laganu smetnju u trbuhu,” poručio je 36-godišnji Španjiolac koji je pet puta slavio na turniru u Montrealu koji počinje u ponedjeljak.




“Jako sam tužan što nisam otputovao u Montreal i igrao turnir koji sam osvojio pet puta. Međutim, u ovom trenutku moram biti mudar i razmišljati o com zdravlju,” dodao je.


Nadal će se sada pokušati pripremiti za nastup na posljednjem Grand Slamu ove sezone, US Openu koji je na rasporedu u New Yorku od 29. kolovoza do 11. rujna.


Od nastupa u Montrealu odustao je i Srbin Novak Đoković jer ne može ući u zemlju jer se nije cijepio protiv COVID-19.