SP U BOĆANJU

Na Svjetskom prvenstvu u boćanju četvero predstavnika PGŽ-a, Bajrić: “Spremne smo, ali trebat će i sreće”

Valentina Prokić

U BORBU ZA MEDALJE - Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ria Vojković

U BORBU ZA MEDALJE - Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ria Vojković

Moram priznati da imam malu tremu, iako je forma dobra, ali ne onoliko koliko bih ja željela da bude. Ali, i ja sebe iznenadim ponekad, tako da se i sada nadam najboljem - kaže Carrolina Bajrić



RIJEKA Svjetsko boćarsko prvenstvo za seniorke i seniore sutra počinje u talijanskom Alassiju, a primorsko boćanje opet će imati svoje predstavnike. Riječ je o Nives Jelovica, Carrolini Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Marinu Milićeviću, koji će zajedno s ostatkom hrvatske reprezentacije krenuti u lov na medalje u konkurenciji boćarica i boćara iz 32 zemlje.


Svjetska smotra u Italiji bit će prva u povijesti na kojoj će se igrati nova disciplina, mješoviti par klasično, a neće se igrati, kao što je to dosad bio slučaj, bližanje i izbijanje u krug u obje konkurencije. Boćari se neće natjecati u još tri uobičajene discipline, štafetnom, preciznom te brzinskom izbijanju na šest pozicija.


Romano Grižančić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije, u Italiju vodi dvije boćarice Labina, Nives Jelovica i Riju Vojković te dvije boćarice Čavle Škole boćanja, Carrolinu Bajrić i Nikol Marelju Bošnjak. Bajrić i Marelja Bošnjak nastupit će zajedno u paru, a Bajrić će zajedno s Rijom Vojković trčati štafetu. Iskusna Nives Jelovica branit će boje Hrvatske u preciznom izbijanju i pojedinačnom klasičnom, dok će Vojković nastupiti i u brzinskom izbijanju.


Jaka konkurencija




– Na prvenstvo ne idem s velikim očekivanjima jer si ne želim stvarati nikakav pritisak. Drago mi je što ću igrati par s Nikol jer me ona najbolje poznaje, zna me umiriti kad treba, reći što je potrebno. Moram priznati da imam malu tremu, nekako kao da nisam dovoljno sigurna u sebe, iako je forma dobra, ali ne onoliko koliko bih ja željela da bude. Uvijek može bolje, ali i ja sebe iznenadim ponekad, tako da se i sada nadam najboljem – kaže Carrolina Bajrić, koja će prvi put u karijeri na svjetskoj smotri nastupiti u paru.


– Dosad sam igrala krug, pucala štafetu i brzinsko, tako da je ovo novost za mene, ali sretna sam da ide Nikol jer se zaista dobro poznajemo. Ne očekujem ništa posebno, ali imamo dobru komunikaciju u igri i inače, a još ako nas sreća malo pomazi, mogle bismo daleko dogurati. Ria i ja u štafeti možemo puno napraviti, iako je konkurencija jača nego na Europskom prvenstvu. Šest štafeta će se boriti za medalju, ali vjerujem da možemo među četiri, samo se moramo izboriti za to. Po rezultatima smo spremne, ali uvijek treba i malo sreće – dodaje Bajrić, kojoj će ipak u Alassiju nedostajati trener Dean Klarić.


– Žao mi je što ne ide kao pomoćnik jer nas on najbolje poznaje, s nama je od naših početaka i zna kada nam treba što reći. Nedostajat će nam, ali drago mi je da će Čedo Vukelić biti s nama jer nas i on jako dobro poznaje – zaključila je Carrolina Bajrić.


Nikol Marelja Bošnjak u Alassiju će imati premijeru na Svjetskom prvenstvu.


– Za prvi put očekujem dobru igru i puno sreće u ždrijebu. Ima puno više prijavljenih reprezentacija nego što je bilo za Svjetsko prvenstvo do 18 i do 23 godine. Bit će napeto, a puno toga će ovisiti o nama. U treningu sam, Carrolina i ja se dobro slažemo, jako dugo igramo zajedno i vjerujem da će se i naše kockice posložiti. Nadam se borbi za medalju, a ako uđemo u taj krug, potrudit ćemo se da medalja bude najsjajnija – odlučno je poručila Marelja Bošnjak.


Poznat teren


Carrolina i Nikol su uoči svjetske smotre sudjelovale na turniru parova u Alassiju i osvojile drugo mjesto.


– To nam je bila dobra priprema. Tereni su napravljeni u rukometnoj dvorani, na parket je stavljen tepih, a zatim je nasipan pijesak. Brži su nego oni na kojima inače igramo, ali navikle smo na promjene i ovi nam tereni nisu novost jer smo već igrale u Alassiju – zaključila je Nikol Marelja Bošnjak.


Nives Jelovica veteranka je kada su reprezentativni nastupi u pitanju. Svjetsko prvenstvo u Alassiju bit će joj deveto na kojem nastupa, a sa svjetskih i europskih smotri ima ukupno 13 medalja.


– Očekujem da prvenstvo odradim kako treba, da odigram dobro, kvalitetno i gledljivo. Medalja je uvijek cilj, ali nemam osjećaj da sam sto posto spremna. No, to mi se već jednom dogodilo kad sam išla u Tursku, pa je sve završilo dobro. Treninzi su bili dobri, izbijanje je išlo, ali valjanje je malo bilo dobro, malo nikako, malo je bilo suza… Svaki tjedan je bio drugačiji. Precizno izbijanje je konstanta, na treningu i u ligi sam bila oko 19-20 punata svaki put, tako da s tim ne bi trebalo biti problema. Najvažnije je da prvenstvo dobro počne – poručila je iskusna Jelovica.