ZAPAŽEN USPJEH NA SLJEMENU

Na Sljemenu održana prva utrka Prvenstva Hrvatske u duatlonu, riječkom Rivalu čak devet zlatnih medaja

Portal Novi list

Gabriel Barac, Miro Marić, Aurora Valinčić, trener Blaž Barac i Renato Žic/Foto: TK Rival

Gabriel Barac, Miro Marić, Aurora Valinčić, trener Blaž Barac i Renato Žic/Foto: TK Rival

U disciplini supersprint kros duatlon (trčanje i MTB) Rival je osvojio čak pet zlatnih odličja, a dan poslije dodatne četiri u disciplini sprint kros duatlon.



RIJEKA Na prvoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskoga triatlon saveza, održanoj na zagrebačkom Sljemenu, riječki triatlonci iz redova Triatlon kluba Rival ostvarili su zapažene uspjehe.


U disciplini supersprint kros duatlon (trčanje i MTB) Rival je osvojio čak pet zlatnih odličja u raznim dobnim skupinama: Lan Marić u U11, Aurora Valinčić među juniorkama i juniorkama U17, Miroslav Marić u seniorima M40 te Renato Žic u seniorima M45.


Iako su uvjeti na vrhu Sljemena bili više zimski nego proljetni, usprkos snijegu, magli i velikom blatu još bolji rezultati ostvareni su dan poslije u disciplini sprint kros duatlon, dvostruko dužih dionica trčanja i biciklizma od supersprinta, namijenjenoj samo odraslim uzrastima (juniorima i seniorima).




Gabriel Barac i Aurora Valinčić osvojili su drugo mjesto sveukupno u muškoj i ženskoj konkurenciji te prvo mjesto u M17, Miroslavu Mariću pripalo je zlato u seniorima M40, a Renato Žic bio je prvi u seniorima M45. TK Rival je vikend za pamćenje završio ukupno 3. mjestom ekipno u muškoj kategoriji, što je ujednio bio i najuspješniji rezultat kluba u sprint kros duatlonu.


Uskoro slijedi i Prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu, koje bi se trebalo održati u Petrinji 8. svibnja.