RIJEČKI DRAGULJ

Na Rujevicu sletjela izdašna ponuda za Matiju Frigana: Napadaču cijena stalno raste, pogotovo nakon Londona

P. N.

Matija Frigan/V. KARUZA

Matija Frigan/V. KARUZA

Damir Mišković bio je poprilično tvrd pregovarač. Ispod fiksnih pet milijuna eura nije želio razgovarati



Rijekin napadač Matija Frigan (20) pripada uskom krugu igrača SuperSport HNL lige koji će na ljeto biti velika meta mnogih klubova, pišu Sportske novosti. U prvenstvu je u 17 kola zabio osam golova, s tim da u startu sezone ni izbliza nije bio standardni igrač.


Frigan je već u siječnju bio blizu izlaznih vrata Rijeke. Nekoliko klubova MLS lige kucalo je na vrata Rujevice, ali Damir Mišković bio je poprilično tvrd pregovarač. Ispod fiksnih pet milijuna eura nije želio razgovarati. Potom se u pregovore uključio i Dinamo.


Mišković je Modrima bio spreman spustiti cijenu na tri milijuna eura, ali uz trajno “ustupanje” Nike Jankovića, Antonija Marina i Denija Jurića, tri Dinamova igrača koja su trenutačno posuđena Rijeci. Dinamo je krenuo u pregovore, ali prekasno, jer nije bilo moguće u dan ili dva uskladiti zahtjeve ukupno četiri igrača.




Kako brojni europski klubovi pomno motre sve što se događa na tržištu mladih igrača, tako je na Rujevicu već jučer sletjela konkretna ponuda za Frigana. Stigla je iz Portugala, od – Brage. Ne zna se točan iznos, ali je pet milijuna iznos koji su Portugalci odmah spremni platiti. Naravno da na to idu već neizbježni bonusi, a onda i određeni postotak od sljedećeg transfera, pišu SN.