Cosmi uoči Dinama

Na Rujevici je danas u središtu bilo samo jedno pitanje: “Je li mi ova zadnja utakmica na klupi? To znaju samo Mišković i Bog”

Denis Frančišković

Serse Cosmi/Foto S. DRECHSLER

Serse Cosmi/Foto S. DRECHSLER

Ovakve stvari u nogometu se događaju, puno velikih klubova u međunarodnim natjecanjima gubi također od slabijih protivnika. Događa se to u Kupu Arsenalu, Liverpoolu..., momčadima koje imaju puno veću kvalitetu od nas. No, to nije opravdanje niti ga tražim - kaže trener Rijeke

RIJEKA Nogometaši Rijeke sutrašnjim ogledom od Dinama na Rujevici (17.30) oproštaju se od nikad sumornije jeseni. U HNL-u se igralo na refule, ali opet s velikom negativnom ocjenom, dok je dodatni udarac ne samo ambicijima nego u ugledu kluba zadalo ispadanje u Kupu od drugoligaša Bijelog Brda koji je bliži trećoj ligi nego ostanku u drugom razredu.


– Je li ovo moja zadnja utakmica na klupi Rijeke? Ja sam isto ljut i razočaran i poptuno razmijem ljutnju navijača. Jedine dvije osobe koje znaju odgovor na to pitanje su predsjednik Damir Mišković i Bog! – ustvrdio je znakovito trener Serse Cosmi.


O razočarenje u Kupu suvišno je i razgovarati…


– Koliko god smo u mom mandatu imali oscilacija, uspona i padova, pobjeda i poraza, iskreno nisam očekivao ovakvu izvedbu u Kupu. Nismo shvatili ozbiljnost i težinu utakmice. Iznenađen sam tako lošom našom igrom. S druge strane baš protiv Dinama imamo priliku popraviti stvar i na neki način se iskupiti puno boljom igrom – dodao je Cosmi.


Talijanski trener ponovio je ono što o kupu zna većina koja prati nogomet.


– Ovakve stvari u nogometu se događaju, puno velikih klubova u međunarodnim natjecanjima gubi također od slabijih protivnika. Događa se to u Kupu Arsenalu, Liverpoolu…, momčadima koje imaju puno veću kvalitetu od nas. No, to nije opravdanje niti ga tražim. Ovo ispadanje nam je došlo u jako nezgodnom trenutku u kojem nemamo stabilnost i jako puno osciliramo. S druge strane odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv Varaždina, protiv momčadi koja je dobila Osijek 4:1. Puno se više naravno gledaju porazi nego pobjede, ali ponavljam, gorčina i razočarenje su jako veliki. Ali idemo dalje – kaže Cosmi.