OKUPLJANJE U SPLITU

Na Poljudu krenule pripreme Hajduka za novu sezonu, Gustafsson: “Imamo znanje i vrlo smo ambiciozni”

Portal Novi list

Jens Gustafsson s igračima Hajduka/Foto: hajduk.hr

Jens Gustafsson s igračima Hajduka/Foto: hajduk.hr

"Osjećam i dobar balans između različitih osobnosti što će napraviti Hajduk boljim. Borit ćemo se i natjecati što dulje možemo i to će zahtijevati maksimum od svakoga", rekao je Gustafsson.



RIJEKA Osim u Rijeci, pripreme za novu sezonu započele su i u Splitu, gdje je novi trener Hajduka Jens Gustafsson okupio igrače na koje će računati u narednoj sezoni.


Tom prvom okupljanju prisustvovalo je 30 igrača:


Kristian Dimitrov, Alexander Kačaniklić, Stefan Simić, Marko Livaja, Dimitrios Diamantakos, Marin Jakoliš, Josip Elez, Jani Atanasov, Jairo, Dino Skorup, Stanko Jurić, Luka Škaričić, Stipe Biuk, Karlo Sentić, Ivan Dolček, Toni Silić, David Čolina, Ivan Perić, Mario Vušković, Josip Posavec, Emir Sahiti, Ivan Ćubelić, Marin Ljubičić, Tonio Teklić, Mark Bushaj, Mario Čuić, Tino Blaž Lauš, Madžid Šošić, Ivan Čalušić, Ivan Šarić.




Samuel Eduok momčadi će se priključiti u utorak, a naknadno se očekuje i dolazak Lumbardha Dellove.


“Ima dosta novih, mladih igrača koji su svojim igrama u omladinskom pogonu pokazali da zaslužuju biti s nama. Sigurno će im trebati vremena da se priviknu, mi stariji ćemo im omogućiti da se što brže prilagode. Odmorili se jesmo, mislim da su Hajdukovi ciljevi uvijek isti, trebamo ići na najviše, to su trofeji, ulazak u Europu ako bude mogućnosti. Pripreme će sigurno biti duge, najvažnije je da se što bolje spremimo, uigramo i da budemo spremni za početak prvenstva”, izjavio je prilikom okupljanja Marko Livaja.


Medijima se obratio i trener Gustafsson.


“Kao prvo, moramo se upoznati i taj je proces potrebno obaviti što brže. Danas ćemo odraditi lagani trening, a potom nastavljamo s dva treninga dnevno do vikenda kada idemo prema Dubrovniku gdje nas čeka prva utakmica u Grudi. Uglavnom, danas počinjemo s laganim treningom, a zatim krećemo s radom na fizičkoj spremi i našem stilu igre. Osjećam se ugodno na startu priprema, vrlo smo ambiciozni, imamo znanje. Isto tako, osjećam i dobar balans između različitih osobnosti što će napraviti Hajduk boljim. Borit ćemo se i natjecati što dulje možemo i to će zahtijevati maksimum od svakoga. Ne postoje prečaci do uspjeha, moramo odraditi cijeli put, raditi vrlo naporno i pripremati se te, kao što sam vam rekao, upoznati jedni druge”, rekao je Šveđanin.


Sportski direktor Mindaugas Nikoličius osvrnuo se na nekoliko nerazjašnjenih statusa u momčadi.


“Nejašmić je na transfer listi i razmatramo opcije. Što se tiče Mije Caktaša, danas imamo sastanak i razgovarat ćemo o njegovu statusu.”