Polufinale Kupa

Na Poljudu danas Kup repriza derbija. Uskrs je reanimirao optimizam Karoglana

Davor Petrović

Arber Hoxha i Yassine Benrahou/Foto PIXSELL

Arber Hoxha i Yassine Benrahou/Foto PIXSELL

Očekujem da budemo bolji i zabijemo golove - kaže Mislav Karoglan. - Dugo nismo osvojili Kup i još igramo derbi koji je stvar prestiža - naglašava Sergej Jakirović



ZAGREB Po svemu sudeći, Uskrs je reanimirao optimizam Mislava Karoglana i vjeru da sezona može biti uspješna, bez obzira na subotnji poraz u derbiju protiv Dinama na Poljudu. Naime, uoči današnjeg polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s istim suparnikom trener Hajduka ističe da sa su trofeji još uvijek dostižni, iako njegova momčad ima dosta problema s ozljedama, a u nedjelju gostuje na Rujevici.


– Sada očekujem opušteniji Dinamo, a nama je bitno zabiti gol. Trebamo pokušati proći u Kupu, ali nismo odustali od prvenstva. Mislimo da je i to dohvatljivo. U Kupu je najvažniji je prolaz, a sve drugo se zaboravlja – tvrdi Karoglan.


Hajduku već neko vrijeme nedostaju ozlijeđeni Dario Melnjak i Mihael Žaper, s time da su na popisu pacijenata klupske liječničke službe nalaze Filip Uremović i Marko Livaja koji je subotnji derbi napustio šepajući.




– Njih dvojica su upitni. Da Rijeci nedostaje Lindon Selahi ili Dinamu Bruno Petković, to bi se osjetilo. A nama nedostaju obje pozicije! Imali smo pehova ove sezone jer, po meni, u našoj ligi Melnjak je najbolji lijevi bek, a Uremović najbolji stoper. Vidjet ćemo što ćemo s obranom, igrat će tko bude zdrav – tumači poljudski šef struke.


Poticaj


Prema njegovim riječima, ohrabrenje je donio sastanak nakon derbija.


– Momci nisu bili razočarani jer smatraju da je rezultat trebao biti drugačiji. Sada očekujem da budemo bolji i zabijemo golove. Treba biti spreman na 120 minuta igre i imati injekciju s klupe. Očekujem dvadeset igrača spremnih za borbu jer će ovo biti jako teška utakmica. Naši momci imaju poticaj i vjeruju da nas Dinamo ne može pobijediti dva puta u kratkom razdoblju – kaže Karoglan.


Suvišno je isticati da se u Maksimirskoj 128 ne slažu s tom tezom.


– Igra se za finale, a mi želimo u finale, i zato moramo odigrati bolje nego u subotu. Tako ćemo se i postaviti. Što se prvenstva tiče, najbitnije od svega da smo osvojili tri boda, pogotovo nakon što dugo vremena nismo pobijedili na Poljudu. Sada s više optimizma gledamo na prvenstvo. Blizu smo, a svatko ima svoju računicu. Dok je matematika u igri, moraš igrati na pobjedu – tumači Sergej Jakirović.


Balansiranje


Prema njegovom mišljenju, Dinamo danas može biti još bolji u nekim segmentima igre, u odnosu na subotu.


– U fazi obrane moramo preuzimati te rotacije Hajduka s krilima u međuprostor. Zatim, možemo biti bolji na lopti i sigurniji. Kada izađemo iz pritiska Hajduka, onda moramo biti konkretniji i više pucati po golu. U subotu neke neke situacije iz prvog dijela nismo završili na taj način – tvrdi maksimirski šef struke.


Modri također imaju problema s ozljedama, ali ništa nije ozbiljnije prirode. Zapravo, radi se o zamoru materijala kod nekoliko igrača.


– Ovisno o zdravstvenom stanju, možda napravimo dvije-tri promjene. Ima nas nekoliko rovitih, a u Kupu može samo dvadeset u zapisnik, pa moramo balansirati dobro za svaku liniju. I Hajduk cilja pobjedu, ali psihološki trenutak je sada na našoj strani. Oni će tražiti iskupljenje i očekujemo zanimljivu utakmicu. Mi nismo dugo osvojili Kup i još igramo derbi koji je stvar prestiža – zaključuje Jakirović.