Šest predstavnika

Na Paraolimpijskim igrama nastupit će i reprezentacija izbjeglica, predstavili ih frontmen Coldplaya i bh. nogometni vratar

Hina

Ibrahim al Hussein/Foto paralympic.org

Ibrahim al Hussein/Foto paralympic.org

Reprezentaciju RPT su putem videa predstavile zvijezde iz svijeta glazbe, sporta, filma i književnosti...



TOKIO Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nastupit će i reprezentacija izbjeglica (RTP) sastavljena od pet sportaša i jedne sportašice koji će nastupiti u četiri različita sporta.


Pod zastavom IPC-a nastupat će sirijski plivač Ibrahim Al Hussein, koji sada boravi u Grčkoj, afganistanski plivač Abbas Karimi koji trenira u Fort Lauderdaleu u Sjedinjenim Državama. Zatim, sirijska atletičarka Alia Issa, koja je novu sreću također potražila u Grčkoj, te iranski atletičar Shahrad Nasajpour, koji sada živi u Phoenixu.


Anas Al Khalifa, sirijski izbjeglica koji živi u Njemačkoj, natjecati će se u kanuu, dok će Parfait Hakizimana, burundski izbjeglica koji živi u izbjegličkom kampu Mahama u Ruandi, predstavljati tim u tekvandou.




Reprezentaciju RPT su putem videa predstavile zvijezde iz svijeta glazbe, sporta, filma i književnosti.


Među njima su bili frontmen Coldplaya Chris Martin, nogometaši Alphonso Davies i Asmir Begović, britanska glumica Gugu Mbatha-Raw, operna pjevačica Barbara Hendricks i američko-afganistanski pisac Khaled Hosseini.


RPT će se na Igrama natjecati pod zastavom IPC -a, a ekipu će voditi šefica misije Ileana Rodriguez, izbjeglica s Kube, koja se u Londonu 2012. godine natjecala u plivanju za Sjedinjene Američke Države.