Plivanje

Na bazenu na Kantridi počelo prvenstvo Hrvatske u plivanju, plivačice Kantride rekordno

Ivana Vaupotić

Meri Mataja/Foto A. KRIŽANEC

Meri Mataja/Foto A. KRIŽANEC

Kantrida je zlato osvojila i u štafeti 4x50 slobodno, a Meri Mataja, Sara Knežević, Michelle Mari Gajski i Amina Kajtaz slavile su za 1:44.73 minute



RIJEKA Plivačice Kantride Anja Juričić, Meri Mataja, Amina Kajtaz i Sara Knežević nove su državne rekorderke i prvakinje u apsolutnoj kategoriji u štafeti 4×50 mješovito, na prvenstvu Hrvatske, što je jučer počelo u Rijeci, do zlata i najboljeg hrvatskog rezultata doplivale su za 1:53.56 minuta, čime su za 67 stotinki nadmašile godinu dana star rekord Nevere.


Srebro su osvojile Stela Španiček, Ana Radić, Matea Iveković i Mia Hren iz Zagrebačkog plivačkog kluba (1:54.24), a broncu plivačice Nevere Mihaela Vještica, Lucija Grgurić, Lorenza Kobaić i Tina Čudina (1:57.02).


Kantrida je zlato osvojila i u štafeti 4×50 slobodno, a Meri Mataja, Sara Knežević, Michelle Mari Gajski i Amina Kajtaz slavile su za 1:44.73 minute.




Mlađe juniorke Primorja Ana Bobanović, Hana Knežević, Andrea Pezelj i Natali Nemet osvojile su titulu državnih prvakinja u štafeti 4×50 slobodno (1:49.64), dok su se u konkurenciji juniorki morale zadovoljiti broncom. Andrea Pezelj, Eliza Spajić, Hana Knežević i Ana Bobanović osvojile su mlađejuniorsko srebro i juniorsku broncu u štafeti 4×50 mješovito (2:00.90).


Plivači Nevere Ivan Peko-Lončar, Nikola Zdrilić, Leon Novinc i Maro Miknić doplivali su do titule juniorskih viceprvaka (1:35.24) u štafeti 4×50 slobodno, u kojoj su mlađi juniori Primorja Mauro Muškardin, Noa Androić, Matko Krmpotić i Niko Žutelija osvojili broncu (1:37.59). Ivan Peko-Lončar, Nikola Zdrilić, Maro Miknić i Leon Novinc osvojili su i juniorsko srebro u štafeti 4×50 mješovito.