Nova sezona

MRK Zamet uoči početka priprema najavio promjene u sastavu i stožeru: Vučko desna ruka Marijanoviću

Igor Duvnjak

DVOSTRUKA ULOGA - Damir Vučko/Foto V. KARUZA

DVOSTRUKA ULOGA - Damir Vučko/Foto V. KARUZA

U stručnom stožeru novost je što će Damir Vučko nastaviti igrati i bit će desna ruka treneru Marijanoviću - kaže Vedran Devčić, predsjednik Zameta



RIJEKA Tek što se razišla prava košarkaška košnica djece, dječaka iz međunarodnog košarkaškog kampa, koji su s trenerima i organizatorima pozirali snimateljima i fotoreporterima ispred dvorane na Zametu, u trofejnoj sali ovog elitnog riječkog sportskog zdanja održana je prva konferencija za medije rukometaša Zameta koji idućeg ponedjeljka počinju pripreme za novu sezonu u Paket 24 Premijerligi.


Pred novinare su izašli predsjednik kluba Vedran Devčić, trener Zamećana Igor Marijanović i njihovo ljetno slavonsko pojačanje, mladi kružni igrač Franko Krstić.


Prema riječima čelnika Zamećana, s kojim je suglasan i njihov trener, ispada da kao što ljudi našega kraja jedva čekaju prve kapi kiše i osvježenje, tako u riječkom premijerligašu broje dane do početka priprema, jedva čekajući novu prvenstvenu sezonu.


Optimizam




– U novu sezonu ulazimo s optimizmom, pritom jedva čekam da počnu pripreme i utakmice – rekao je u uvodu Vedran Devčić, okrećući se potom kadrovskim promjenama u ekipi koje se za sada svode na dva imena te na novo ime u stručnom stožeru, na istaknutog iskusnog igrača Damira Vučka koji nastavlja igrati, ali će biti i na pomoć treneru Igoru Marijanoviću. – Kod nas je ovog ljeta bilo manje dolazaka i odlazaka u odnosu na protekle sezone.


Otišao je Tomislav Kvastek koji nam je bio fenomenalno pojačanje, od raznih ponuda odabrao je onu u Mađarskoj. Vrlo smo zadovoljni kako smo popunili nastalu prazninu, došao je Franko Krstić, kadetski reprezentativac rođen 2004. godine u Vinkovcima, koji je igrao za Valpovku. Uskoro ide na kadetsko EP u Crnu Goru. Ljetni prijelazni rok još traje, moguće su još neke promjene. U stručnom stožeru novost je što će Damir Vučko nastaviti igrati i bit će desna ruka treneru Marijanoviću.


Ponosni smo i na našu školu rukometa, u juniorskoj reprezentaciji su Tino Viskić i Marko Pikec, u kadetskoj Toni Matošević i Toni Živković uz Krstića, dok je Karlo Tomović u mlađekadetskoj reprezentaciji.


U uvodu proteklih sezona Zamećani su najavljivali juriš na Ligu za prvaka i u načelu ostajali u predvorju, u Ligi za ostanak. Ovog puta predsjednik ne daje velika obećanja, ali se nada najboljem.


– Želimo mirnu sezonu, da ne brinemo oko ostanka. Inače, tanka je linija između Lige za prvaka i Lige za ostanak, ne želimo sada izražavanjem velikih ambicija stavljati uteg na trenera i na igrače. Naravno da želimo što bolje rezultate. Ekipa ima već jednu sezonu iza sebe i smatramo da će biti bolja – poručio je Vedran Devčić.


Institucija


Trener je zadovoljan pojačanjem dok čeka prvo okupljanje svoje ekipe.


– Franko Krstić je dobar igrač kojeg pratimo već duže vrijeme. Unatoč tome što se nakupilo umora od prošle sezone, lagano smo nestrpljivi i jedva čekamo početak priprema, kao i onu prvu utakmicu za bodove, 20. rujna s Dubravom u Zagrebu – kazao je Igor Marijanović.


O razlozima dolaska u Rijeku nekoliko riječi rekao je mladi Franko Krstić.


– Zamet je institucija, uz to daje i priliku mladima. Imam 18 godina, a želja mi je bila spojiti rukomet i fakultet (studij informatike, op. a.). Očekujem da ću igrom i treninzima napredovati uz ekipu te ispuniti očekivanja trenera i naših navijača – kazao je Franko Krstić.