Ligue 1

Montpellier deklasirao Angers, Monaco u sudačkoj nadoknadi ostao bez pobjede i drugog mjesta

Hina

Igrači Monaca/Foto REUTERS

Igrači Monaca/Foto REUTERS

Montpellier je već u prvom poluvremenu osigurao pobjedu postigavši tri gola, a domaćin je u nastavku zabio još dva gola za uvjerljivo slavlje



PARIZ U susretu 26. kola francuskog nogometnog prvenstva Montpellier je deklasirao Angers sa 5-0, dok je Troyes izvukao bod protiv Monaca odigravši 2-2.


Montpellier je već u prvom poluvremenu osigurao pobjedu postigavši tri gola, a domaćin je u nastavku zabio još dva gola za uvjerljivo slavlje.


Za pobjednički sastav zabili su Whabi Khazri (2), Teji Savanier (25-11m, 51), Faitout Maouassa (45+3) i Elye Wahi (73).




Monaco je pobjedom protiv Troyesa mogao skočiti na drugo mjesto na ljestvici, no domaćin je izvukao bod odigravši 2-2, pri čemu je drugi gol zabio u sudačkoj nadoknadi.


Troyes je poveo u 31. minuti golom Rominiguea Kouamea, no gosti su u samoj završnici uspjeli okrenuti rezultat preko dvostrukog strijelca Wissama Ben Yeddera (80, 83). Ipak, u prvoj minuti sudačke nadoknade Ike Ugbo je zabio za 2-2.


Preostale tri utakmice završile su rezultatom 1-0. Brest je na gostovanju pobijedio Strasbourg, Reims je slavio protiv Ajaccioa, a Clermont na gostovanju kod Toulousea.


Kasnije se još sastaju Lyon – Lorient i Rennes – Marseille.


Na ljestvici vodi PSG sa 63 boda, Marseille je drugi sa 52 boda, dok je treći Monaco sa 51 bodom.