Europska liga

Monaco pogotkom u 89. minuti uzeo tri boda kod PSV-a, Barišićev Rangers upisao prvu pobjedu, slavlje Lyona i Napolija

Hina

Sofiane Diop (Monaco)/Foto REUTERS

Sofiane Diop (Monaco)/Foto REUTERS

Momčad Nike Kovača je povela u 20. minuti golom Myrona Boadua, a izjednačio je Cody Gakpo u 59. minuti. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Diop je zabio za pobjedu momčadi iz Kneževine.



ZAGREB U susretu 3. kola B skupine Europske lige Monaco, kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač je na gostovanju pobijedio PSV Eindhoven sa 2-1, a gol odluke zabio je Sofiane Diop u 89. minuti.


Momčad Nike Kovača je povela u 20. minuti golom Myrona Boadua, a izjednačio je Cody Gakpo u 59. minuti. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Diop je zabio za pobjedu momčadi iz Kneževine.


U drugom susretu Real Sociedad je na gostovanju pobijedio Sturm sa 1-0, a strijelac je bio Isak u 69. minuti. Na ljestvici vodi Monaco sa sedam bodova, Real Sociedad ima pet, PSV četiri, a na začelju je Sturm bez bodova.




U skupini A Rangers je pobijedio Brondby sa 2-0 upisavši prvu pobjedu.


Škotski prvak je poveo u 18. minuti. James Tavernier je nabacio iz kornera, a Leon Balogun glavom zabio za 1-0. Bila je to već 48. Tavernierova asistencija otkako je Steven Gerard u srpnju 2018. preuzeo Rangers. U 30. minuti Kemar Roofe je zabio za 2-0. Činilo se kako je gol postignut iz zaleđa, no nakon VAR provjere hrvatski sudac Fran Jović je pokazao na centar.


Borna Barišić je za Rangers odigrao cijeli susret, dok je Josip Radošević kod Brondbyja priliku dobio u drugom dijelu. Marko Divković nije nastupio za goste.


U drugom susretu Lyon je u Pragu pobijedio Spartu sa 4-3 premda je nakon 19. minuta gubio sa 0-2. Domaćin je sjajno ušao u susret, a oba gola zabio je Lukas Haraslin (4, 19). Međutim, “lavovi” su u nastavku okrenuli rezultat, a strijelci su bili Karl Toko Ekambi (42, 88), Houssem Aouar (53), Lucas Paqueta (67). U posljednjim trenucima Krejči je smanjio a 3-4.


Bila je to treća pobjeda Lyona koji vodi na ljestvici s devet bodova, Sparta ima 4, Rangers tri, a Brondby bod.


U skupini C Napoli je u zadnjih 15 minuta uspio slomiti otpor poljske Legije pobijedivši sa 3-0, a strijelci su bili Insigne (76), Osimhen (80) i Politano (90+5). Na ljestvici vodi Legija sa 6 bodova, Leicester i Napoli imaju po četiri, a Spartak tri boda.


U skupini D Eintracht je pobijedio Olympiakos sa 3-1, dok su Fenerbahče i Antwerpen odigrali 2-2.


Rafael Borre (26-11m), Almamy Toure (45+3) i Daichi Kamada (59) su zabili za njemački sastav, dok je za Grge strijelc bio Youssef El Arabi (30). Kristijan Jakić je odigrao cijeli susret za momčad iz Frankfurta. U drugom susretu nije bilo pobjednika. Antwerpen je poveo u 2. minuti golom Samatte, no rezultat je okrenuo Valencija s dva gola (20, 45). Konačnih 2-2 je postavio Gerkens u 62. minuti. Dodajmo kako je Valencija u 37. minuti promašio jedanaesterac.


Eintracht vodi sa sedam bodova, Olympiakos ima šest, Fenerbahče dva, a Antwerpen jedan bod.


U skupini E Galatasaray je u Moskvi golom Akturkoglua u 82. minuti pobijedio Lokomotiv. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za domaćine.


U drugom susretu Lazio i Marseille su odigrali 0-0. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu za goste, dok je Toma Bašić igrao do 57. minute za domaće.


Na ljestvici vodi Galatasaray sa sedam bodova, Lazio ima 4, OM tri, a Moskovljani jedan bod.