Susret EL

Modri otputovali u London bez Brune Petkovića: “Situacija nije idealna, ali mi nemamo takva razmišljanja”

Hina

Luka Ivanušec/Foto PIXSELL

Luka Ivanušec/Foto PIXSELL

Motivirani smo i vjerujemo u sebe. Na nama je da počnemo igrati bolje i kako smo igrali prije, kazao je je Luka Ivanušec.



ZAGREB Hrvatski nogometni prvak Dinamo otputovao je u London na utakmicu H skupine Europske lige protiv West Hama bez napadača Brune Petkovića.


Hrvatski reprezentativac je danas dobio temperaturu i ima glavobolju zbog čega je otpao s popisa putnika.


“Idemo u London kako bi sve učinili da prezimimo u Europskoj ligi. West Ham je među prvih pet u engleskom prvenstu, radi se o kvalitetnom susretu. Imaju širinu i kvalitetu. Ozbiljna su ekipa,” kazao je kapetan Arijan Ademi.




U skupini H West Ham je osigurao prvo mjesto i direktan plasman u osminu finala, a ostalo je sve otvoreno. Dinamo bi barem remijem u Londonu osigurao drugo mjesto koje vodi u play-off EL, a “Modri” mogu ostati na drugoj poziciji i u slučaju poraza, no tada im treba pomoć Rapida koji ne smije izgubiti u Belgiji. Za hrvatskog prvaka dobra je vijest da je osigurao proljeće barem u Konferencijskoj ligi.


“Situacija nije idealna, ali mi u svlačionici nemamo takva razmišljanja. Motivirani smo i vjerujemo u sebe. Na nama je da počnemo igrati bolje i kako smo igrali prije,” kazao je je Luka Ivanušec.


“West Ham je top ekipa, očekujemo tešku utakmicu. No, moramo se pokazati u boljem svijetlu,” dodao je.


Dinamo je u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima ostvario samo jednu pobjedu, pri čemu je izgubio dva uzastopna derbija. Četvrtfinale Kupa od Rijeke, te u nedjelju od Hajduka. I to oba na Maksimiru.


“Svi porazi teško padaju pa tako i ovi. No, pokazali smo bezbroj puta da se možemo dići iz teških situacija,” dodao je Ademi.


Trener Željko Kopić je istaknuo kako “Modri” žele u Londonu popraviti kvalitetu igre.


“Proljeće je osigurano, ali u Londonu želimo ostvariti pozitivan rezultat, želimo popraviti kvalitetnu naše igre i napravit ćemo sve kako bi osvojili bod koji nam donosi proljeće u Europskoj ligi,” kazao je Kopić.


“Igrači su izuzetno motivirano, žele se vratiti na pravi put. Jedini fokus je da ekipu dovedemo u stanje kako bi odigrali dobru utakmicu. Analizirali smo ih, sigurno će napraviti dosta prmjena. Uz respekt preman njima, trebamo gledati sebe,” dodao je Dinamov strarteg.


Naglasio je kako je momčad iznimno motivirana.


“Dečki rade izvanredno, zbog toga nam je podbačaj u derbiju teže pao. Svi treninzi i razgovori koje smo obavili su bili na najvišoj razini,” poručio je Kopić.


U srijedu navečer u Londonu je na rasporedu konferencija za medije na kojoj će trener Željko Kopić najaviti utakmicu, dok je nakon toga na redu i službeni trening plavih.


Susret West Ham – Dinamo igra se u četvrtak u 21h po hrvatskom vremenu.