Ivan Lepinjica

Mladi Pazinjanin bio je junak Rijeke u Grčkoj: “Imamo sjajnu priliku, Rujevica je naša velika prednost”

Zlatko Horvat

TRENUTAK KOJI ĆE PAMTITI – Ivan Lepinjica postiže pogodak pored Diega Biseswara/Foto PIXSELL

TRENUTAK KOJI ĆE PAMTITI – Ivan Lepinjica postiže pogodak pored Diega Biseswara/Foto PIXSELL

Uvijek ću pamtiti taj pogodak jer mi je prvi u europskim utakmicama. Nije važno tko je strijelac, za momčad je ovo jako bitan gol jer sada imamo jako dobru priliku za prolaz. Šteta zbog primljenoga gola u posljednjim sekundama, ali dogodi se – kaže Lepinjica



RIJEKA Momčad Rijeke je poslije remija s PAOK-om (1:1) u prvom susretu »play-offa« Konferencijske lige odmah zrakoplovom krenula prema Krku. Prijepodne je Bijele čekao trening, za momčad Gorana Marića nema predaha, već sutra u posljednjem ogledu 6. kola HT Prve lige čeka ih ogled sa Šibenčanima. Dvoboj s PAOK-om pamtit će Ivan Lepinjica, defenzivni veznjak Bijelih, koji je prije malo više od mjesec dana proslavio 22. rođendan.


U 33. minuti u koprodukciji s Adamom Gnezdom Čerinom oduzeo je loptu indolentnom Diegu Biseswaru. Uslijedio je dupli pas i udarac mladog Pazinjanina, a lopta se zakoprcala u mreži.


– Uvijek ću pamtiti taj pogodak jer mi je prvi u europskim utakmicama. Nije važno tko je strijelac, za momčad je ovo jako bitan gol jer sada imamo jako dobru priliku za prolaz. Na kraju smo izvukli pozitivan rezultat. Šteta zbog primljenoga gola u posljednjim sekundama, ali dogodi se. No igramo doma u uzvratu, a rezultatski smo na nuli. Možemo u četvrtak ići na pobjedu – kaže Ivan Lepinjica.


Žal za pobjedom




Niko Galešić nije imao sreće, u posljednjim sekundama utakmice nakon kornera lopta ga je pogodila u leđa i završila u mreži odličnog Andreja Prskala.


– Ima malo žala zbog remija. Imao je PAOK i veće šanse od te kada su postigli pogodak na kraju, u posljednjim sekundama. Sigurno da nam je žao, ali da nam je netko ponudio remi prije utakmice… Odmah bismo potpisali. Imali smo i mi neke svoje prilike, jedna je lopta završila u mreži. Dobro smo se držali, dobro smo se branili. Nismo bili ni bezopasni prema naprijed. Atmosfera u Grčkoj? Navijači su tamo strastveni. Bilo ih je puno, atmosfera je bila lijepa, ambijent dobar.


Poslije postignutoga pogotka Lepinjica se bacio na koljena i klizao po travi poput velikih golgetera.


– Došlo mi je u tom trenutku. Osjetio sam, kada sam opalio, da lopta može ući u mrežu. I ušla je, hvala Bogu. Proslavio sam pogodak… Bacio sam se na koljena od sreće.


Lepinjici je to drugi pogodak ove sezone, zabio je i Gorici glavom na početku sezone. Time je za sto posto premašio golgeterski učinak u prethodnim dvjema sezone – zajedno. Mladog veznjaka i njegove suigrače već sutra čeka novi susret.


– Ima malo umora poslije utakmice i puta, ali danas ću biti kao novi. Moramo se brzo oporaviti, već sutra nas čeka zahtjevna utakmica protiv Šibenika. Trener Goran Tomić će vjerojatno rotirati sastav, odmoriti neke igrače, ali tko god zaigra, dat će sve od sebe. Za nas je to jako bitna utakmica poslije poraza u Osijeku. Igramo doma, kvalitetnija smo momčad od Šibenika i idemo po tri boda.


Utakmica sezone


Bodovi su nužnost da bi se držao korak s vrhom. A zatim slijedi uzvrat s PAOK-om, koji za momčad Rijeke ima status – utakmice sezone. Prolaz znači novih šest utakmica i popunjeniju klupsku blagajnu.


– Imamo veliku priliku. Bilo bi lijepo ući u skupinu Konferencijske lige, odigrati još šest europskih utakmica, što je stvarno dosta. Možeš se dokazati na europskoj sceni u tim zagarantiranim utakmicama, što je bitno i za klub i za igrače. Svi se trebamo izboriti za to i svi moramo shvatiti koliko je to važna utakmica. Siguran sam i uvjeren da možemo proći, pogotovo na svom terenu, sa svojim navijačima. Na Rujevici je atmosfera uvijek stvarno dobra. Uz njihovu pomoć možemo ostvariti jako dobar rezultat. Jedino što na Rujevici moramo pokazati puno više, hrabrije ući u utakmicu. Ipak igramo na domaćem terenu i to nam je jedna velika prednost – zaključuje Ivan, 190 centimetara visoki veznjak, najeksponiraniji iz sportske obitelji Lepinjica.


Golovi važni za samopouzdanje

Dva pogotka ove sezone puno znače Ivanu Lepinjici, koji je cijele prošle sezone skupio samo 533 minute na terenu. Od početka prosinca prošle godine pao je u drugi plan.
– Svaki trener ima neku svoju viziju, neki mu igrači odgovaraju, neki ne, a na kraju je samo bitan rezultat. U ovom razdoblju, kada je puno utakmica, trener mora rotirati igrače da bi momčad bila svježa. Bitno je da smo svi na sto posto, da svi grizemo i da trener može računati na sve nas. Meni ovi golovi puno znače za samopouzdanje, ali, naravno, i za rezultat cijele momčadi, što je najvažnije – kaže Ivan Lepinjica.