Teška kazna

Mladi hrvatski reprezentativac suspendiran na dvije godine zbog dopinga, oglasio se i HNS

Portal Novilist.hr

FOTO REUTERS

FOTO REUTERS

Vušković i HSV će se žaliti na ovu odluku, no ostane li ona na snazi, mladi hrvatski reprezentativac neće smjeti zaigrati do 14. studenog 2024. godine



RIJEKA Mladi hrvatski reprezentativac i trenutno član njemačkog HSV-a, Mario Vušković, suspendiran je na dvije godine zbog toga što je na sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu proglašen je krivim za korištenje dopinga.


“Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a je s dovoljnom sigurnošću uvjeren da su analize A i B uzoraka igračevog urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO-a. Riječ je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj tvari, što predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a,” rekao je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda DFB-a.


Vušković i HSV će se žaliti na ovu odluku, no ostane li ona na snazi, mladi hrvatski reprezentativac neće smjeti zaigrati do 14. studenog 2024. godine.




“Primili smo na znanje odluku Sportskog sudaca DFB-a te smo, nakon komunikacije s Marijevim odvjetnicima, dogovorili kako ćemo se odmah žaliti na ovakvu odluku”, izjavio je član Uprave HSV-a Jonas Boldt.


Danas su se javili i iz Hrvatskog nogometnog saveza, a u priopćenju su stali uz svojeg reprezentativca.


“Hrvatski nogometni savez u potpunosti podržava nastojanje Vuškovića i HSV-a da iskoriste sva pravna sredstva i mogućnosti kako bi se dokazivanjem nevinosti zaštitila igračeva karijera i ugled”, navedeno je na službenoj web stranici HNS-a.