TKO ČEKA, DOČEKA

Mladi Hrvat konačno dobio priliku, prvi put u karijeri zaigrao u početnoj petorci Spursa

Luka Medak

Luka Šamanić u početnoj petorci/Foto: San Antonio Spurs

Luka Šamanić u početnoj petorci/Foto: San Antonio Spurs

S obzirom na to da nije bilo većine igrača s krila, a LaMarcus Aldridge se tek vratio od ozljede kuka nakon 10 propuštenih utakmica, 21-godiđnji Šamanić je protiv OKC Thundera dobio priliku zaigrati u početnoj petorci, prvi put u karijeri.RIJEKA San Antonio Spursi su igrali prvu utakmicu nakon što su četiri zaredom bili prisiljeni “odmoriti” zbog COVID-protokola. U susret su ušli desetkovani, bez DeMara DeRozana, Derricka Whitea, Keldona Johnsona, Rudyja Gaya i Devina Vessella, ali zato je priliku konačno dobio Luka Šamanić.


S obzirom na to da nije bilo većine igrača s krila, a LaMarcus Aldridge se tek vratio od ozljede kuka nakon 10 propuštenih utakmica, 21-godiđnji Šamanić je protiv OKC Thundera dobio priliku zaigrati u početnoj petorci, prvi put u karijeri.


Iako je igrao najmanje od te petorke (samo 18 minuta) i ostvario samo četiri koša i skoka, mladi Zagrepčanin u zadnje vrijeme briljira u podružnici Spursa u Austinu. Ondje u Razvojnoj ligi bilježi u prosjeku 21,8 koševa, 11,3 skoka i 2,2 asistencije za 32 minute igre.
Šamanić je prije ove utakmice za San Antonio Spurse zaigrao samo sedam puta, u većini slučajeva tek kada je utakmica bila rezultatski riješena, ali uz malo sreće mogao bi se zbog sjajne igre u Austinu ponovno naći na rosteru u San Antoniju i nakon što se vrate igrači koji nedostaju te dobiti veće povjerenje Gregga Popovicha.


Spursi su naposljetku poraženi šutom Lugenza Dorta u zadnjim sekundama susreta.