PRVENSTVO HRVATSKE

Mlade odbojkašice Rijeke treće na prvenstvu Hrvatske, Mara Štiglić najbolja igračica turnira

Portal Novi list

Mara Štiglić/Foto: V. KARUZA

Mara Štiglić/Foto: V. KARUZA

Riječanke su u polufinalu u dramatičnoj završnici poražene od Osijeka s 3:2, ali su za treće mjesto svladale Olimpik s uvjerljivih 3:0.ZADAR Kadetkinje HAOK Rijeke osvojile su treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u Zadru, pobijedivši u utakmici za medalju Olimpik s 3:0 (25:10, 25:17, 25:21).


Riječanke su u svojoj skupini H osvojile prvo mjesto bez poraza, pobijedivši Karlovac, Crikvenicu i Vukovar, u osmini finala bile su bolje od Zadra (2:0), u četvrtfinalu su istim rezultatom svladale splitska Brda, ali su onda u polufinalu u dramatičnoj završnici poražene od Osijeka s 3:2 (20:25, 25:21, 25:22, 22:25, 15:13).


Riječanke je već standardno predvodila Mara Štiglić, kojoj je pripala i titula najbolje igračice turnira, što i nije neko iznenađenje s obzirom na to kakve je partije pružala i sa seniorskom ekipom prošle sezone u Superligi.
Osim Štiglić, za Rijeku su igrale Stella Denona, Lorena Smojver, Anamaria Pleše, Viktoria Trcol, Petra Brkičić, Nora Aničić, Lana Francetić, Tea Bačić, Mia Tibljaš, Petra Gregorović i Paula Polić, a vodile su ih Gordana Tomić i Iva Lovrinov Bernobić.


Valja spomenuti i da su odbojkašice Crikvenice zauzele 13. mjesto pobijedivši u posljednjoj utakmici za poredak Trogir 2:0 (25:22, 25:23), a kadeti MOK Rijeke završili su kao peti, pobijedivši u utakmici za plasman Daruvar s 2:0.