LIBURNIA KUP

Mlada momčad Cibone oduševila u finalu Liburnia kupa, deklasirala Carpegnu Ace Petrovića

Zlatko Horvat

Lovro Gnjidić u akciji/Foto: M. LEVAK

Lovro Gnjidić u akciji/Foto: M. LEVAK

Vukovi su nakon vrijedne pobjede nad Partizanom u polufinalu, u susretu za prvo mjesto nadigrali Carpegna Prosciutto Pesaro, koji vodi Aleksandar Petrović, a Partizanu je pripao susret za treće mjesto, nesuđeno finale Liburnia kupa, protiv Cedevita Olimpije.OPATIJA Mlada momčad Cibone pobjednik je Liburnia kupa, međunarodnog turnira održanog u organizaciji udruge “Marinovi prijatelji”, koji bi trebao postati tradicionalan. Vukovi su nakon vrijedne pobjede nad Partizanom u polufinalu, u susretu za prvo mjesto nadigrali Carpegna Prosciutto Pesaro, koji vodi Aleksandar Petrović.


Carpegna Prosciutto Pesaro – Cibona 51:80

Finale Liburnia kupa: Carpegna Prosciutto Pesaro – Cibona 51:80 (19:22, 5:23, 12:23, 15:22). Dvorana “Marino Cvetković”. Gledatelja 400. Suci: Hordov (Šibenik), Radojković (Split) i Hadžić (Pula).
CARPEGNA PROSCIUTTO PESARO: Drell 3 (1-2), Moretti 5, Pacheco 15 (6-6), Tambone 2, Stazzonelli, Camara 11 (3-5), Dia, Zanotti 2, Sanford 1 (1-2), Demetrio 9 (2-2), Delfino 3.
CIBONA: Popić, Radovčić 11 (1-1), Mustapić 4, Prkačin 3 (1-2), Gegić 12 (1-2), Vildosa 2, Majcunić 9 (3-4), Gnjidić 4, Branković 12, Drežnjak, Reuvers, Nakić.

Nekadašnji igrač i trener Vukova nije uspio pronaći rješenje za razigranu Cibonu, koja je imponirala brzinom, htijenjem i – obranom. Trener Cibone Vladimir Jovanović dao je svima priliku i svaki od igrača dao je obol lijepom uspjehu, poslije kojeg bi Cibosi mogli postati svjesni potencijala.


Foto galerija: Liburnia kup u Opatiji Foto: Mateo Levak
Partizanu je pripao susret za treće mjesto, nesuđeno finale Liburnia kupa, protiv Cedevita Olimpije. Beogradska momčad slavila je sa 100:83.


Veliki prijelazni pehar, kao i onaj u trajno vlasništvo, Roku Prkačinu, kapetanu Cibone, uručio je Vlado Bošnjak, predsjednik uprave Liburnia hotela. Za najboljeg igrača turnira proglašen je mladi centar Cibone Danko Branković, a pehar mu je predao Siniša Krajač, glavni tajnik HOO-a. Najbolji strijelac Vincent Sanford iz momčadi iz Pesara s 32 poena. Pehar mu je uručio Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.


U prvu petorku uvršteni su Luka Šćuka (Cedevita Olimpija), Alen Smailagić (Partizan), Vincent Sanford (Pesaro), Nathan Reuvers (Cibona) i MVP turnira Danko Branković. Njima je pehare podijelio Franjo Barbarić, predsjednik uprave HEP-a.


– Izuzetno smo zadovoljni što smo imali priliku sudjelovati na turniru u Opatiji. Zahvali smo što su nas pozvali na ovaj izuzetno organizirani turnir. Domaćini su bili izuzetno ljubazni u svakom pogledu, od hotelskog osoblja do ljudi u samoj organizaciji u dvorani. Nama su ove utakmice bile izuzetno važne da provjerimo ono što smo radili u ovom kratkom vremenskom razdoblju, da igrače koji nisu proveli puno vremena kroz utakmice i reakciju treninga shvate filozofiju koju želimo imati ove sezone. To je najvažnije – rekao je Željko Obradović, trener Partizana.