RK ZAMET

Mlada ekipa Zameta pružila neočekivano jak otpor Nexeu, Pikec: “Odigrali smo odličnu utakmicu”

Igor Duvnjak

Momčad Zameta/Foto: M. LEVAK

Momčad Zameta/Foto: M. LEVAK

Dugo smo se držali u nastavku, čak smo u dva navrata došli na gol razlike. Ipak, ekipa Nexea je pokazala svoju jačinu, uz ostalo i na onoj fizičkoj razini - rekao je Marko Pikec



RIJEKA Konačnih sedam golova razlike velikog favorita Nexea na Zametu mogao bi neupućenog znatiželjnika navesti na krivi zaključak, pomisao da su slavonski gosti obavili samo lakši trening i rutinski obavili posao. Na parketu se odvijala druga priča, scenarij po kojem ih je mlada momčad Zameta peckala na tihoj vatrici neizvjesnosti, sve do samog ulaska u finiš. Nezaustavljivi bek Nikola Njegovan (9 golova iz 10 pokušaja), raspoloženi golman Marin Sorić te njihovi mlađi suigrači, motivirani i razigrani, dugo su održavali korak s Našičanima. Ušli su u posljednjih osam minuta sa samo dva koraka zaostatka i posustali tek tada, tijekom nastavka. Kada se utakmica prelamala, neke sudačke odluke bile su im sve, samo ne povoljne.


– Odigrali smo odličnu utakmicu – kaže ljevoruki Marko Pikec koji se i s Nexeom potvrdio kao pojačanje Zameta, desno krilo postiglo je pet golova iz šest pokušaja. Koliko god djeluje da je Zamet pružio otpor iznad svakog očekivanja, Marko smatra da je moglo biti i bolje.


– Dugo smo se držali u nastavku, čak smo u dva navrata došli na gol razlike. Ipak, ekipa Nexea je pokazala svoju jačinu, uz ostalo i na onoj fizičkoj razini. Mi smo pak mogli i bolje odigrati ovu utakmicu jer smo imali podosta grešaka u napadu i obrani. U prvom redu sam ja imao dosta grešaka u obrani. No, kada sve zbrojimo, dobro smo se držali s ekipom koja igra i u Europi, moramo biti zadovoljni.
Ponikavši u Matuljima, preko Trsata i Viškova rukometno je rastao u Zametu, nakon prošle crikveničke sezone vratio se u riječkog pemijerligaša. Itekako sada dobro koristi svoje premijerligaške minute, stječući dragocjeno iskustvo.




– Ovo mi je tek prva sezona u Premijerligi, još griješim. Imam tek 18 godina i momčad uz sebe koja mi može pomoći, igrače koji imaju za sobom niz sezona u najvišem razredu. Recimo, Mrakovčić, Njegovan, oni imaju dosta iskustva, Sorić i Vučko da ne govorimo. Imam trenera Igora Marijanovića, koji mi dosta pomaže da se izgradim kao igrač.


Pred Markom i prijateljima je uzbudljiv nastavak prvenstva u jurišu na Ligu za prvaka. U Kutini s Moslavinom počinje odbrojavanje, preostala su četiri kola redovnog tijeka prvenstva.


– Kutina je teško gostovanje, no budemo li imali pristup utakmici kao sada s Nexeom, ismo mogli ići doma s dva boda.