Kapice s Kantride

Mlada ekipa Primorja EB zaključila sezonu na petome mjestu: “Svakim zaveslajem sve više napredujemo”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Stječemo ono što se ne može naučiti. Zadovoljan sam sa sezonom - kaže kormilar riječke posade Igor Hinić



RIJEKA Momčad vaterpolista Primorja Erste Bank je u Splitu s Mornarom Brodospas stavila točku na sezonu u kojoj su kapice s Kantride nadigrale splitske domaćine uvjerljivo i osvojile konačno peto mjesto u hrvatskom prvenstvu.


Primorjaški kapetan Dario Rakovac i njegovo društvo su već u prvoj utakmici na Kantridi kišom golova suparnicima dali do znanja tko je gazda u vodi, to su stigavši na revanš s velikih devet golova prednosti, nakon početnog uhodavanja samo potvrdili i u Splitu, isplivavši na suho s novom pobjedom od pet golova razlike, pišući novu stranicu i klupskoj povijesti dužoj od stotinu godina.


– Ovaj ishod naših ogleda je već bio riješen nakon ostvarenoga u utakmici u Rijeci. Razlika je bila razlika, a i u uzvratu smo uvjerljivo pobijedili. Čestitam dečkima na rezultatu. Bitno je napomenuti i da je suparnik bio u problemima, mornari nisu bili kompletni – konstatirao je nakon svega Igor Hinić, nekadašnji as svjetskog glasa, najbolji centar na svijetu i sadašnji kormilar mlade riječke posade.




On i prijatelji, nekadašnji igrački asovi Samir Barać, Damir Glavan, David Burburan, Saša Tiškivski sada na drugi način pomažu voljenom klubu, obavljajući u Primorju Erste Bank razne funkcije u ovoj eri koja se može smatrati tranzicijskom poslije doba legendarnog Predraga Slobode, koji je na Kantridi bio okupio čak sedam olimpijskih pobjednika.


Trilogija


– Bilo ih je, istina, u Splitu više nego u Rijeci, ali je ukupno njihov trener Burić bio u velikim problemima. Situacija je kakva jest, ali moji dečki su imali pravi pristup.


Ovime su Riječani okončali svoju splitsku trilogiju nakon što su u prvoj fazi razigravanja nadmašeni od favorita Jadrana, poslije toga su u raspletu borbi za peto mjesto vrlo uvjerljivo prošli pored POŠK-a, kao i na koncu pored Mornara BS.


– Ono s Jadranom su nam ustvari bile najteže i nazanimljivije utakmice. Smatram da smo favoritu pružili dobar otpor, on je prošao dalje, a mi smo nakon toga nadmašili i POŠK i Mornar BS s velikom razlikom.


Nakon okončane sezone trener je zadovoljan ostvarenim i prikazanim.


– Već se nekako i po inerciji uvijek ide naprijed. Svaka godina donese neko iskustvo koje se ne može ni utrenirati niti kupiti. Dečki rade dobro, to u biti govorim od kada sam došao. To su sve neki mukotrpni procesi. Mislim da napredujemo, a pritom se tu uvijek pojavljuje pitanje koji će biti ciljevi sljedeće sezone i što će se htjeti u toj sezoni. Ali, ja sam generalno zadovoljan jer u ovim igračima svake sezone vidim napredak, stalno se ide naprijed. To je dobro.


Odlasci


Pogled u budućnost automatski nameće konstataciju da će ionako mlada riječka momčad biti još mlađa, odlaze dva iskusnika, Mislav Vrlić će se u Mladosti pridružiti bratu Josipu, reprezentativnom centru, nakon četiri godine s Kantride odlazi i slovački napadač Maroš Tkač.


– Jasno da bismo uvijek htjeli najviše, ali sada je pitanje kakve će biti mogućnosti. Činjenica je da ćemo biti oslabljeni za dvojicu igrača. Vrlić ide u zagrebačku Mladost, Maroš Tkač također odlazi. Obojici se zahvaljujem na suradnji, koja je bila dobra. Mislim da su oni klubu dali dosta, s druge strane i mi smo nastojali dati ono najbolje što smo mogli.


Mislavu Vrliću, naravno, želim da ostvari svoje snove u Mladosti, što se Maroša Tkača tiče, moja je želja da kada bude u mogućnosti, da se vidimo, da nam se ponovo sretnu putevi. Riječ je o jednom dobrom igraču i izuzetno dobrom dečku. Njihove odluke su takve, ali takav je sport.


Iz ove perpektive Hinić još ne razmišlja o novoj sezoni.


– Sada ćemo se malo odmoriti pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje.