Raspodjela sredstava

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će organizaciju ovih 16 sportskih manifestacija, izdvojit će se skoro 15 milijuna kuna

Hina

Nikolina Brnjac / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Nikolina Brnjac / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Osim sportskog značaja svi ovi događaji imaju i veliku promotivnu i turističku vrijednost za Republiku Hrvatsku. Ove godine sufinancirat ćemo 16 iznimnih manifestacija od kojih su neke već svojom vrijednošću i tradicijom prepoznate u svijetuZAGREB Ministarstvo turizma i sporta RH u 2021. godini sufinancirat će organizaciju 16 velikih sportskih manifestacija u ukupnom iznosu od 14.611.945,00 kuna, priopćeno je u petak.


Odluku o raspodjeli financijskih sredstava donijela je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon provedenog Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija. Ovaj poziv provodi se četvrtu godinu za redom, a do 2021. sufinancirane su 44 velike manifestacije.


“Osim sportskog značaja svi ovi događaji imaju i veliku promotivnu i turističku vrijednost za Republiku Hrvatsku. Ove godine sufinancirat ćemo 16 iznimnih manifestacija od kojih su neke već svojom vrijednošću i tradicijom prepoznate u svijetu, dok će se neke održati po prvi puta. Vjerujem kako će svi organizatori opravdati našu podršku te pridonijeti što boljoj sportskoj i turističkoj promociji naše domovine”, rekla je ministrica Brnjac.
Pravo na sufinanciranje u 2021. godini ostvarili su WACT Zagreb 2021-Hanžekovićev memorijal i Memorijal Ivana Ivančića, WRC Croatia Rally 2021, CRO Race, Europsko prvenstvo u streljaštvu 2021 – EPSO 2021, Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2021, 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu, FIBA Olimpijski kvalifikacijski turnir, AUDI FIS Svjetski skijaški kup “Snow Queen Trophy” 2021, ATP turnir – Croatia Open Umag, Croatia Tennis Pro Tournaments, I. Svjetski veslački kup, UWW Zagreb Open Grand Prix, Croatia Grand Chess Tour, WTA Croatia Bol Open, Pannonian Challenge i 25. Sportske igre mladih 2021.