NBA liga

Michael Jordan prodaje svoj klub nakon 13 godina. Cijena? Tri milijarde dolara

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U godinama otkako je Jordan postao većinski vlasnik franšize, momčad je samo dva puta ušla u doigravanje (2014., 2016.), oba puta izgubivši u prvom kolu



CHICAGO Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan postigao je dogovor o prodaji svog većinskog udjela u Charlotte Hornets grupi koju vode Gabe Plotkin i Rick Schnall.


Prema ESPN-u, prodaja je procijenjena na približno 3 milijarde dolara. U iščekivanju odobrenja Upravnog odbora NBA lige, transakcija će okončati Jordanov 13-godišnji rad, no on će zadržati manjinski vlasnički udio u klubu.


Jordan će nastavit nadgledati košarkaške operacije tijekom NBA drafta 2023. koji će se održati u četvrtak. Hornetsi drže drugi ukupni izbor drafta nakon što su završili s omjerom 27-55 u sezoni 2022.-23.




Jordan je počeo kao manjinski ulagač u franšizu 2006. godine, kada je momčad nazvana Charlotte Bobcats. Zatim je postao većinski vlasnik franšize 2010. kada je kupio momčad za 275 milijuna dolara od bivšeg većinskog vlasnika momčadi Boba Johnsona. Tim potezom postao je prvi bivši NBA igrač koji posjeduje kontrolni udio u jednom timu.


U godinama otkako je Jordan postao većinski vlasnik franšize, momčad je samo dva puta ušla u doigravanje (2014., 2016.), oba puta izgubivši u prvom kolu.