Nogomet

Messi se tijekom dodjele Zlatne lopte obratio Haalandu: “Ova nagrada mogla je biti i tvoja”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mnogi i misle kako je Norvežanin na ovogodišnjoj dodjeli "opljačkan". On je s 52 gola vodio Manchester City do trostruke krune, a najvažnije je ipak bilo povijesno osvajanje Lige prvaka za Građane.



PARIZ Na svečanoj ceremoniji Lionel Messi po osmi je put u svojoj karijeri osvojio prestižnu Zlatnu loptu. Nagrada se odnosi na prethodnu sezonu, u kojoj je Argentinac osvojio naslov svjetskog prvaka sa svojom reprezentacijom, nagradu za najboljeg igrača turnira, kao i titulu pobjednika francuskog prvenstva s PSG-om.


Najveći konkurent bio mu je 13 godina mlađi Erling Haaland, a mnogi i misle kako je Norvežanin “opljačkan”. On je s 52 gola vodio Manchester City do trostruke krune, a najvažnije je ipak bilo povijesno osvajanje Lige prvaka za Građane.


Messi se stoga prilikom primanja nagrade upravo i naklonio Haalandu i Mbappeu.




– Erling i Kylian su dvije natjecateljske zvijeri. Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti kako slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu. Haaland je također jako zaslužio Zlatnu loptu. Osvojio je Premiership i Ligu prvaka te bio najbolji strijelac svega. Ova nagrada je večeras mogla biti i tvoja. Tako da sam siguran kako ćeš je idućih godina osvajati – rekao je Messi.