SP u Kataru

Messi i društvo danas moraju pobijediti Poljake žele li u drugi krug, argentinski izbornik: “Ne uspoređujte Lewu s Leom”

Valentina Prokić

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Povijest je na strani Argentinaca, u posljednjem susretu na SP-u 1978. Argentina je pobijedila 2:0, a Poljska je slavila u njihovom prvom susretu s 3:2 četiri godine ranije. Ipak, Poljaci su svjesni visokog uloga s obzirom na to da mogu proći skupinu prvi put nakon 1986. godine



RIJEKA Dvoboji skupine C između Poljske i Argentine te Saudijske Arabije i Meksika svakako će danas privući najviše pozornosti. Argentinci moraju dobiti Poljake žele li u drugi krug, a Lewandowskom i društvu i bod je dovoljan za osminu finala. Južnoamerikanci si nikako ne mogu dozvoliti remi, jer u slučaju pobjede Saudijske Arabije nad Meksikom putuju kući, što bi za Messija i društvo, kao jedne od favorita za naslov svjetskih prvaka, bila katastrofa.


Dobra vijest za argentinskog izbornika je da se vraća Lisandro Martinez, koji je na kraju imao samo želučanih problema, iako su se u argentinskom taboru pribojavali većih tegoba.


– Momčad je puno mirnija. U ovakvom sportu je svaka utakmica važna, a mi smo pobijedili zadnju i to je bio ključ. Spremni smo svim srcem zaigrati protiv Poljske. Protiv Meksika smo završili braneći se s petoricom igrača, ali počeli smo kao i obično. Isto će biti danas. Poljska ima vrlo vješte dobre i brze igrače. Moramo se prilagoditi, ali nećemo puno mijenjati u našoj igri – rekao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.


Dvije zvijezde




Sve oči će biti uprte u dvije zvijezde Roberta Lewandowskog i Lionela Messija, sadašnjeg i bivšeg igrača Barcelone.


– Lewandowski protiv Messija? Lewandowski je veliki igrač, velika je čast kao nogometnom zaljubljeniku vidjeti ga izbliza, dobro je zabaviti se s njim, ali nemojte ga uspoređivati s Leom – dodao je Scaloni.


Povijest je na strani Argentinaca, u posljednjem susretu na SP-u 1978. Argentina je pobijedila 2:0, a Poljska je slavila u njihovom prvom susretu s 3:2 četiri godine ranije. Ipak, Poljaci su svjesni visokog uloga s obzirom na to da mogu proći skupinu prvi put nakon 1986. godine.


– Jedan čovjek neće dobiti utakmicu sam – rekao je poljski trener Czeslaw Michniewicz za Lewandowskog nakon što je dao gol Saudijskoj Arabiji. Istina, možda i neće, ali ako postoji igrač, koji može sam odlučiti ovakvu utakmicu, onda je to za Poljake zasigurno Lewandowski.


Prilika Australaca


Saudijska Arabija ima priliku pobjedom nad Meksikom ući u drugi krug, a to će morati učiniti bez uspješno operiranog Yasira Al Shahranija i ozlijeđenog Salmana Al Faraja, dok je u redovima Meksika upitan nastup Andresa Guardada.


Francuzi su već osigurali osminu finala, no preostale tri reprezentacije, Australija, Danska i Tunis, još uvijek imaju priliku za prolaz. Pritom najteži posao imat će Tunis, koji igra upravo protiv raspoloženih Francuza. Australija i Danska igraju međusobno s tim da je Australcima dovoljan i remi u slučaju da Tunižani ne pobijede Francuze i naprave neku gol-razliku.