PSG Fan Token

Messi će biti prvi nogometaš na svijetu koji će dio plaće primati u – kriptovaluti

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Novost u transferu 34-godišnjeg Messija nije samo velika zarada nogometaša, već i oblik plaćanja. Prvi put u povijesti nogometa dio dvogodišnjeg ugovora bit će plaćen u kriptovaluti, s kojima se trguje na relevantnim virtualnim burzamaPARIZ Jedan od najboljih nogometaša svijeta, Argentinac Lionel Messi, bit će prvi nogometaš na svijetu koji će dio svoje plaće primati u kriptovaluti, objavio je njegov novi klub francuski PSG.


Parižani su uveli novu kriptovalutu –  PSG Fan Token – kako bi vezali i nogometaša i navijače, prenose agencije. Messijev transfer iz Barcelone u Pariz prošlog utorka odjeknuo je prije nekoliko dana, a predstavljanje novog dresa s brojem 30, koji već ruši rekorde na policama, bio je dio tradicionalnih nogometnih transfera zvijezde svjetske klase.


Novost u transferu 34-godišnjeg Messija nije samo velika zarada nogometaša, već i oblik plaćanja. Prvi put u povijesti nogometa dio dvogodišnjeg ugovora bit će plaćen u kriptovaluti, s kojima se trguje na relevantnim virtualnim burzama.
Izdavatelj kriptovalute je tvrtka Socios, koja već radi s klubovima kao što su Arsenal London, Manchester City i Juventus Torino, dok se PSG na isti korak odlučio prošle godine.


Ukupni volumen kriptovaluta sada je porastao na 1,2 milijarde eura, navodi Reuters.