ATP DUBAI

Mektić i Pavić vrlo lako do četvrtfinala, pobjeda Dodiga i Polašeka u dramatičnoj završnici

Hina

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Ivan Dodig/Foto REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić stigli su do četvrtfinala 7:6 (2), 6:2 pobjedom protiv Belgijanaca Davida Goffina i Jeroena Vliegena, a među osam najboljih parova u Dubaiju plasirali su se i Ivan Dodig te Slovak Filip Polašek dramatičnom 3:6, 7:5, 15:13 pobjedom protiv Marcela Arevala i Matwea Middlekoopa.



DUBAI Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su postavljeni za druge nositelje na ATP turniru u Dubaiju, stigli su do četvrtfinala 7:6 (2), 6:2 pobjedom protiv Belgijanaca Davida Goffina i Jeroena Vliegena, a među osam najboljih parova u Dubaiju plasirali su se i četvrti nositelji te pobjednici Australian Opena Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek dramatičnom 3:6, 7:5, 15:13 pobjedom protiv Salvadorca Marcela Arevala i Nizozemca Matwea Middlekoopa.


Mektić i Pavić su protiv Goffina i Vliegena odigrali ravnopravan prvi set sve do “tie-breaka” u kojem su dominirali, a tu dominaciju su prenijeli i na drugi set u kojem su dva puta oduzimali servis suparnicima.


Dodig i Polašek su bili na rubu poraza protiv sretnih gubitnika Arevala i Middlekoopa, nakon izgubljenog prvog seta sa 3-6 u drugom su pali u zaostatak od 1:3. No, s četiri uzastopna osvojena gema preokrenuli su drugi set u svoje vodstvo od 5:3 samo da bi Polašek pokleknuo prilikom servisa za poravnanje.




Ipak, “breakom” kod 6:5 hrvatsko-slovačka kombinacija izborila je odlučujući meč “tie-break”. Dodig i Polašek poveli su sa 9:6 te imali dvije meč-lopte na servis Slovaka. No, Polašek je dva puta pogirješio, potom su Arevalo i Middlekoop servisom spasili i treću vezanu meč-loptu. Potom su Ekvadorac i Nizozemac propustili tri meč-lopte, od kojih jednu na svoj servis, da bi Dodig i Polašek realizirali svoju ukupno petu meč-loptu.


Mektić i Pavić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Francuza Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina te Novozelanđanina Marcusa Daniella i Austrijanca Philippa Oswalda, dok će Dodig i Polašek za suparnike imati bolje iz ogleda Kanađanina Vaseka Pospišila i Srbina Nenada Zimonjića te Poljaka Huberta Hurkacza i Talijana Jannika Sinnera.