Tenis

Mektić i Pavić došli do svojeg prvog finala nakon Tokija, na korak su od desetog naslova ove godine

Hina

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto: REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto: REUTERS

Dosad su osvojili devet naslova, a na putu prema 10. stajat će im ili Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury ili Belgijanci Sander Gille i Joran VliegenTORONTO Zlatni hrvatski olimpijci, teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u finale ATP turnira iz serije “Masters 1000” u Torontu, oni su u polufinalu svladali Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horiju Tecaua sa 7-6 (3), 7-6 (12).


Bio je to dvoboj u kojemu niti jedna kombinacija nije izgubila gem na svom početnom udarcu, a u oba “tie-breaka” uspješniji su bili Mektić i Pavić.


U prvom setu svaki je par po jednom stigao do izjednačenja na servis suparnika, Krawietz i Tecau u osmoj, a Mektić i Pavić u 11. igri, no nije uspio osvojiti i odlučujući poen. U “tie-breaku” su Mektić i Pavić poveli sa 3-0 , pa 6-1 i sigurno ga priveli kraju.
Hrvatska je kombinacija bila bolja u drugom setu u kojemu je imala četiri “break-lopte”, jednu u šestom i još tri u osmom gemu, no nisu uspjeli to i materijalizirati. Krawietz i Tecau su u drugom “tie-breaku” poveli sa 4-0, pa 5-1 i činilo se kako će se igrati produženi “tie-break”, no Mektić i Pavić su stigli do 5-5, a onda je uslijedio niz od čak 15 poena zaredom kojega je osvajao par koji je servirao. U tom nizu njemačko-rumunjska kombinacija je imala četiri set-lopte, a hrvatska tri meč-lopte. Niz je prekinut kod vodstva Mektića i Pavića 13-12 kada su iskoristili svoju četvrtu meč-loptu.


Ovo je već 56. pobjeda Mektića i Pavića u 2021. godini uz samo devet poraza, a njom su izborili svoj već 12. finale. Dosad su osvojili devet naslova, a na putu prema 10. stajat će im ili Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury ili Belgijanci Sander Gille i Joran Vliegen.