Šou Australca

Medvjedev kritizirao navijače na Australian Openu, Kyrgios ih brani: “Vrijeme je da se prihvati nova energija u sportu koji umire”

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

„Jasno mi je da se tenis izjednačava s džentlmenskim sportom. Ali, valjda je vrijeme da se prihvati i neka nova energija u ovom sportu koji nam umire“, dodao je Kyrgios



MELBOURNE Australski tenisač Nick Kyrgios posebno je pohvalio navijače na Rod Laver Areni tijekom meča drugog kola Australian Opena u kojem je izgubio od Rusa Danila Medvjedeva.


„Nije mi ugodno čuti da je Medvjedev na kraju meča kritizirao jedan dio navijača. Ovo je sport i atmosfera je bila nevjerojatna. Ja sam najzabavniji tenisač na Touru, igram na domaćem Grand Slam turniru i naravno da je i atmosfera bila takva“, rekao je Kyrgios koji je poražen 6-7(1), 4-6, 6-4, 2-6, ali je prvog favorita u Melbourneu stavio na velike muke.


„Stvarno sam zadovoljan kako sam igrao. Uvjeren sam, pobijedio bih 95 posto tenisača s ovom igrom. Posebno sam zadovoljan s obzirom na to što sam sve prošao u posljednje vrijeme“, rekao je Kyrgios i potom se opet vratio na atmosferu.




„Jasno mi je da se tenis izjednačava s džentlmenskim sportom. Ali, valjda je vrijeme da se prihvati i neka nova energija u ovom sportu koji nam umire“, dodao je Kyrgios i kratko se osvrnuo na svog suparnika.


„Danil je nevjerojatan. Bez obzira što se događalo na terenu i oko njega on drži svoju razinu tenisa koja je iznimno visoka. I ima ogromnu vjeru u sebe. Bio je predobar za mene“.