ODLAZAK MLADE ZVIJEZDE

Mbappe potvrdio da odlazi iz PSG-a: “Neću potpisati novi ugovor, ali želio sam da klub dobije odštetu”

Hina

Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Kylian Mbappe/Foto REUTERS

"Želio sam da svi iz ove situacije izađu snažniji, da se rastanemo sporazumno, napravimo dobar posao i to sam poštovao.", rekao je MbappePARIZ Kylian Mbappe će sljedeće godine napustiti Paris Saint-Germain, a u ponedjeljak je u razgovoru za RMC Sport potvrdio da je to želio učiniti već ovog ljeta i time donijeti klubu novac od odštete, kojim bi mogli naći kvalitetnu zamjenu.


Real Madrid je bio zainteresiran za dovođenje francuskog reprezentativca i jednog od ponajboljih svjetskih napadača, ali je vodstvo PSG-a odbilo nekoliko ponuda u nadi da će Mbappe potpisati novi ugovor s klubom u koji je stigao 2017. iz Monaca za 180 milijuna eura.


RMC Sport će cijeli razgovor s Mbappeom objaviti u utorak, ali već u objavljenim isječcima 22-godišnji napadač je jasno dao do znanja da ne planira ostati na Parku prinčeva.
“Zatražio sam transfer. Od trenutka kad sam znao da neću potpisati novi ugovor, želio sam da klub dobije odštetu i tim novcem dovede kvalitetnu zamjenu. Ovaj mi je klub mnogo dao. Bio sam sretan tijekom svih godina ovdje i još uvijek jesam. Dovoljno rano sam rekao ljudima iz kluba o svojoj želji, tako da mogu reagirati”, izjavio je Mbappe.


“Želio sam da svi iz ove situacije izađu snažniji, da se rastanemo sporazumno, napravimo dobar posao i to sam poštovao. Rekao sam, ako ne želite da odem, onda ću ostati.”


Mbappe je zanijekao da je više puta odbio ponude za ostanak u PSG-u.


“Govori se da sam odbio šest ili sedam ponuda za produženje ugovora, da više nisam želio razgovarati s Leonardom – što apsolutno nije istina. Nije moje da sudim, ali moja je pozicija bila jasna. Želio sam otići i to sam rekao dovoljno rano, još krajem srpnja.”


Otkako je u kolovozu 2017. stigao u PSG iz Monaca, prvo na jednogodišnju posudbu, a potom potpisao i ugovor o ostanku, Mbappe je za Parižane postigao 136 pogodaka u 182 nastupa.


U novoj sezoni je u 11 utakmica bio strijelac četiri puta, ali se pet puta našao i u ulozi asistenta.