PRIPREME STOLNOTENISAČA ZA EP

Matuljsko brušenje forme za Varšavu: hrvatski stolnotenisači odrađuju završne pripreme za Europsko prvenstvo

Marina Kirigin

Hrvatski, slovenski i belgijski stolnotenisači u dvorani u Matuljima/Foto: M. KIRIGIN

Hrvatski, slovenski i belgijski stolnotenisači u dvorani u Matuljima/Foto: M. KIRIGIN

Nakon EP-a doći ćemo u Opatiju i odraditi pripreme za Tokio - kaže trener hrvatske reprezentacije Neven Karković



MATULJI Seniorske stolnoteniske reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Belgije treniraju u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani. Iako je baza hrvatskih stolnotenisača uoči velikih smotri već godinama Opatija i njezina sportska dvorana, ovog su puta stolnotenisači opatijsku dvoranu prepustili košarkaškim reprezentativcima Hrvatske, koji se u njoj pripremaju za kvalifikacije za Olimpijske igre. Neven Karković, trener hrvatske stolnoteniske reprezentacije, prve hrvatske reprezentacije koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, navodi da su opatijsku dvoranu prepustili onima koji još traže svoj put do Japana.


– Mi smo već osigurali Igre, a košarkaši se tek trebaju plasirati. Pomalo smo već starosjedioci u Opatiji u kojoj uglavnom održavamo pripreme za neko završno brušenje forme uoči većih natjecanja. Sada se pripremamo za Europsko prvenstvo, a vrlo brzo nakon EP-a ponovno ćemo doći u Opatiju i odraditi pripreme za Tokio – rekao je Neven Karković, trener hrvatskih stolnotenisača, koji je na pripremama u Matuljima za Europsko prvenstvo, što će se od 22. do 27. lipnja održati u Varšavi, okupio Andreja Gačini, Franu Tomislava Kojića, Filipa Zeljka i Filipa Čipina, kojima će se priključiti i Tomislav Pucar.


– Teško je reći što očekujemo od nastupa na Europskome prvenstvu. Konkurencija je izuzetno jaka, bolji igrači su u glavnom ždrijebu i igra se na ispadanje. Dugo nije bilo turnira, tako da ni mi nismo sigurni koje su naše mogućnosti. Nadamo se da će netko uspjeti doći do medalje u pojedinačnoj konkurenciji ili u paru, što je izuzetno teško jer još barem 50 igrača pretendira na medalje. Tako da je nezahvalno bilo što prognozirati. Ono što mi želimo je ispuniti naše ciljeve, a to je da se što bolje pripremimo. Na turniru će sve ovisiti o puno faktora, kao i u svakom sportu. Nadamo se da ćemo sve dobro dozirati – zaključio je Karković.




Hrvatski stolnotenisači tijekom priprema će odigrati sparinge s reprezentativcima Slovenije, koji su njihovi česti gosti u Opatiji, a ovoga puta u Opatiju su stigli i najbolji stolnotenisači Belgije. Trener hrvatske reprezentacije vjeruje da će njegovim igračima to omogućiti kvalitetne pripreme uoči EP-a te se zahvaljuje opatijskom domaćinu Diegu Lipovšeku iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08 na dobroj organizaciji.