Prva ŽNL

Matteo Petković skinuo Vrbovsko s vrha u posljednjem jesenskom kolu, Lovran lider

Igor Duvnjak

Dvoboj Dominika Domitrovića i Ivana Šimića/Foto A. KRIŽANEC

Dvoboj Dominika Domitrovića i Ivana Šimića/Foto A. KRIŽANEC

Ivan Šimić izbacio iz igre gostujuću obranu pravovremenim lansiranjem u dubinu Petkovića. Domaća »sedmica« je istrčala sama pred nemoćnog golmana Darija Nedića i proslijedila loptu u mrežu



RIJEKA Utakmica 9. kola Prve Županijske nogometne lige: Rikard Benčić – Vrbovsko 1:0 (0:0). SRC Belveder. Gledatelja 200. Sudac: Sandro Miličković (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Marko Tićak (Rijeka), Mauro Mušković (Kastav). Strijelac: 1:0 Petković (75’). Žuti karton: Makin (R. Benčić).


RIKARD BENČIĆ: Novaković 7, Jusup 6, Štafša 6, Galonja 6,5, Jakšević 6,5, Biondić 7, Petković 7 (od 85’ Krajiček -), Makin 6, Šimić 7, Popović 7 (od 88’ Slišković -), Nenadović 6,5 (od 64’ Barić -).


VRBOVSKO: Nedić 6,5, Ž. Dragović 6, Ivošević 6, Dukić 6, Pribanić 6,5, K. Dragović 6,5, Cindrić 5,5, Domitrović 5,5, Francetić 5,5, Štajminger 5,5, Mrkić 5,5.




Nogometaši Vrbovskog uzdignuta su čela, kao lideri prvenstva, istrčali na umjetnu travu Omladinskog igrališta. Napustili su je pognute glave, matirani od poletne mlade momčadi Rikarda Benčića, vođene od strane nekadašnjeg napadačkog majstora Tihomira Bašića. Odlučujući, matni potez, povučen je u 75. minuti, povukao ga je živahni napadač Matteo Petković.


Domaćini su tada brzo stigli nadomak posljednjoj liniji gostujuće obrane, koju je Ivan Šimić izbacio iz igre pravovremenim lansiranjem u dubinu Petkovića. Domaća »sedmica« je istrčala sama pred nemoćnog golmana Darija Nedića i proslijedila loptu u mrežu.


Prečka


U tom drugom poluvremenu lider je bio prvi puno bliži deblokiranju rezultata nakon što je znalac s loptom, majstor Kristijan Dragović, istaknuto ime, koje se primicanjem finiša utopilo u sivilo momčadi, u 62. minuti poslužio Matiju Pribanića, a ovaj je silovitim udarcem zakucao loptu u prečku, koja kao da je još dugo drhtala od udarca. Na koncu je ispalo kako je to bilo sve što je Vrbovsko ponudilo svojoj temperamentnoj grupi navijača, koji uz sav trud nisu mogli adekvatno pokrenuti svoje miljenike na terenu i na koncu su i jedni i drugi slabe volje otišli s utakmice.


Domaćini su najavu gola poslali nekoliko minuta ranije prije odlučnog poteza, bilo je to akcija slična onoj potonjoj, Petković se također našao sam pred vratima, ali je golman Dario Nedić uspio obraniti njegov udarac.


Veća očekivanja


Do spomenutih akcija gledatelji su uglavnom svjedočili besplodnom nadmudrivanju između dvaju šesnaesteraca, koje nije rađalo nekim konkretnijim akcijama niti ozbiljnijim prijetnjama golmanima. Bilo je to nadigravanje u kojem su, kao u neka davna vremena, dok je na terenu ovog igrališta bila zemljana podloga, igrači pokazivali svoja tehnička umijeća, vještinu u baratanju loptom, ali ne i u konstruiranju akcija koje bi mirisale na pogotke.


I jedna i druga momčad su ulazile u šesnaesterce kao u minska polja, takva ustručavanja i nisu mogla uroditi izrazitim prilikama i golovima. Shvatljiva je takva igra mladih domaćina, ali su gledatelji svakako više očekivali od favorita iz Vrbovskog, koji ovaj put u Rijeci nije oporavdao tu svoju ulogu. Ostao je stoga praznih ruku u utakmici u kojoj je malo ponudio, dok su na kraju domaći igrači slavili bodove sa svojim vjernim navijačima.