Povratnik i kapetan

Matej Mitrović protiv Celja zaigrao nakon osam i pol mjeseci stanke: “Sva sreća jak sam u glavi, i trener i ja smo zadovoljni”

Denis Frančišković

POLA SATA NA TRAVNJAKU - Matej Mitrović/Foto M. GRACIN

POLA SATA NA TRAVNJAKU - Matej Mitrović/Foto M. GRACIN

Oporavak je bio dug i sretan sam što sam se vratio. Ovo mi je druga teža ozljeda, dosta je toga iza mene i ružno je reći, ali imam iskustva s time. Sva sreća jak sam u glavi i nisu mi problem niti ovakve situacije - kaže Mitrović, koji je zaigrao s kapetanskom vrpcom oko ruke



RIJEKA Nogometaši Rijeke, točnije pričuvna garnitura Bijelih čijih je dobar dio igrača itekako blizu udarnog sastava, itekako su dobro iskoristili sportsku subotu. U stanci su u potpunosti nadigrali Celje, trećeplasirani sastav Slovenije, no rezultatski nisu nagrađeni. Dogodilo im se nešto slično kao i Hrvatskoj protiv Walesa, u završnici utakmice primili su pogodak za konačnih 1:1, ali i puno zadovoljstva na licu trenera Sergeja Jakirovića.


Jer Bijeli su prezentirali kompaktnost, okomitost, dolazak u završnicu, no izostalo je ono najvažnije – golovi. »Zakazali« su Djouahra i Obregon, koji je i zabio jedan gol.


– Obojica su ih mogli zabiti osam – reći će Jakirović.




Riječane je u utakmicu, u kojoj su se izmjenjivala sva čuda hirovitog vremenskog ožujka, poveo nitko drugi do Matej Mitrović. Već iskusni 29-godišnji stoper, rodom iz Požege, zaigrao je točno nakon osam i pol mjeseci, preciznije poslije 257 dana, nakon teške ozljede u srpnju. Proces rehabilitacije bio je dug, operativan zahvat obavljen je u Finskoj, ali ono najvažnije, Matej je stabilno i rutinski odradio svoj dio posla. I to s kapetanskom vrpcom oko ruke.


– Oporavak je bio dug i sretan sam što sam se vratio. Čekali smo ovu prijateljsku utakmicu da provjerimo stanje iako već treniram s momčadi šest, sedam tjedana – kaže Mitrović. – Bilo je planu tih 60-ak minuta igre i sve je super prošlo. Zadovoljan sam, najsretniji. Osjećaj je jako dobar. Nakon toliko mjeseci izgubi se onaj osjećaj za igru, ali eto sve se vratilo na dobar način. Ovo mi je druga teža ozljeda, dosta je toga iza mene i ružno je reći, ali imam iskustva s time. Sva sreća jak sam u glavi i nisu mi problem niti ovakve situacije.


Nova Rijeka


Mitrović je pripremni ogled odigrao na neku sebi svojstvenu rutinu. Igrao je u paru s Krešićem te Smolčićem i Godom u zadnjoj liniji.


– Što se mene tiče, utakmica je bila jako dobra, ne naravno kao ligaška, natjecateljska. No, dobra provjera. Zadovoljni smo i trener i ja. Moram reći i da smo imali lakši posao jer gosti nisu stvarali puno šansi.


Matej je imao prigodu pratiti i »staru i novu« Rijeku. Nešto iz bolničkog kreveta, nešto pred televizorom, nešto na tribinama…


– Ovo je druga, nova Rijeka. Svi to vidimo, a to pokazuju naše utakmice i rezultati. Lagano se penjemo, sve bolji i bolji smo i nadamo se još boljim izdanjima. Borba za Europu? Puno je momčadi u malom bodovnom razmaku i svaka je utakmica jako bitna. Naravno, naš se cilj zna, a to je Europa. Napadamo je i imamo velike šanse za taj uspjeh.


Bez pritužbi


Rijeka je izbrusila i prepoznatljivi stoperski par Dilaver – Galešić. Tu su i Krešić i Smolčić. Bit će konkurentno i za Matejev povratak iako po rejtingu slovi kao prvotimac.


– Ma super, sretan sam zbog suigrača, posebno iz obrane. Dečki koji su dosad igrali su odlični. Trener odlučuje, a neka uvijek igra onaj tko je u tom trenutku bolji. Nemam nikakve pritužbe oko toga. Svi se borimo za mjesto u momčadi, nitko nije siguran pa tako niti ja.


Mitrović je dobar dio karijere proveo u Cibaliji prije nego što je došao u Rijeku i odigrao 101 utakmicu te zabio pet golova. Karijera ga je potom odvela u Club Brugge pa Bešitkaš. Sakupio je i 12 nastupa za reprezentaciju. Kao Slavonac dobro poznaje i Osijek, idućeg protivnika Bijelih na Rujevici nakon stanke.


– Gledamo na svaku utakmicu isto. I tako se i pripremamo. Znamo da je Osijek u lošem nizu, ali su kvalitetan suparnik. Doći će se na Rujevicu čupati, ali priželjkujemo pobjedu i nova tri boda – zaključuje Mitrović.