OPROŠTAJ VELIKOG MANDŽE

Mario Mandžukić objavio kraj igračke karijere u emotivnom pismu mladome sebi

Portal Novi list

Mario Mandžukić/Foto: PIXSELL

Mario Mandžukić/Foto: PIXSELL

"Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju..."



RIJEKA Bivši napadač reprezentacije Mario Mandžukić objavio je kraj igračke karijere. Jedan od “srebrnih” igrača sa Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon sedamnaest godina oprostio se pismom, koje prenosimo u cijelosti.


”Dragi mali Mario,


dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.




Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći – suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!


A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.


Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.


Uživaj!


Tvoj veliki Mario


P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute.”


https://www.instagram.com/p/CTXQydaDhzl/


Legendarni Mandžo tako odlazi u mirovinu nakon 582 utakmice i 228 golova u karijeri.


S 33 postignuta gola u hrvatskom dresu, drugi je strijelac hrvatske reprezentacije, a ukupno je nacionalni dres oblačio 89 puta.


Tijekom karijere Mandžukić je igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid, Juventus, Al-Duhail te na kraju karijere, ovog proljeća za Milan.