ODLIČNA UTAKMICA VRATARA ZAMETA

Marin Sorić istaknuo se u pobjedi Zameta nad Spačvom: “Pokazali smo stav i želju za pobjedom”

Luka Medak

Mairn Sorić/Foto Damir Škomrlj

Mairn Sorić/Foto Damir Škomrlj

Dosta mojih obrana posljedica su dobre obrane mojih suigrača, tako da i njima idu velike zasluge - kaže Sorić.



RIJEKA Rukometaši Zameta odigrali su prvu utakmicu u Ligi za ostanak u Paket 24 Premijer ligi i na domaćem su terenu u susretu punom preokreta pobijedili Spačvu iz Vinkovaca. Jedan od ključnih igrača u uspjehu riječkih rukometaša bio je vratar Marin Sorić, koji je susret završio s čak 13 obrana, među kojima su se nekoliko njih ostvarenih u posljednje dvije minute utakmice pokazale itekako ključnima.


– Dosta mojih obrana posljedica su dobre obrane mojih suigrača, tako da i njima idu velike zasluge. Drugo poluvrijeme smo, za razliku od prvoga, počeli malo slabije, gosti iz Vinkovaca odvojili su se na prednost od četiri razlike. To je nešto što nas otprije muči, često padamo u drugom poluvremenu i onda se ne uspijemo izvući do kraja, no ovoga puta to je bilo drugačije. Pokazali smo stav i želju za pobjedom i uspjeli okrenuti utakmicu. Ja sam obranio ono što sam trebao, nešto i što nisam trebao, ha, ha, ali to je sport. Drago mi je da smo upisali ta dva boda – rekao je Marin Sorić.


Pad početkom drugoga dijela dogodio se dok je na vratima bio Liridon Zena, junak utakmice protiv Umaga, koji šprotiv Vinkovčana nije imao svoju večer te je završio susret bez ijedne obrane.




– Mislim da je za svaku ekipu bitno da ima dvojicu dobrih vratara jer smo u pravilu »čudne biljke«, jedan dan jedan obrani puno, drugi dan drugi… Drago mi je da je Zena dobro branio zadnjih nekoliko utakmica, to nam daje na sigurnosti jer znamo da uvijek jedan od nas može potegnuti – objašnjava Sorić.


Zamećani u zadnje vrijeme igraju sve bolje, iako ih već duži period muče ozljede, zbog čega je trener Valter Matošević prisiljen puno rotirati. To je možda utjecalo i na ambicije s početka sezone.


– Iako smo htjeli biti u Ligi za prvaka, to je, nažalost, ostao cilj koji nismo ostvarili. No u zadnje vrijeme igramo jako dobro, što se vidi i po rezultatima. U Kupu smo također trebali proći dalje, ali nismo bili kompletni pa nas je to spriječilo da napravimo neku ljepšu priču – komentira vratar Zameta.


Za riječke rukometaše slijedi pauza do 7. travnja, kada idu u goste kod Umaga, rivala s druge strane Učke, protiv kojeg su nedavno slavili.


– Dobili smo ih prije desetak dana u Rijeci relativno lako, a i u gostima protiv njih uglavnom igramo dosta dobro. Sigurno će to biti dobra utakmica, ali mislim da imamo kvalitetniji kadar igrača te uz pravi stav, želju i dobru igru u obrani možemo ponovo očekivati pozitivan rezultat. Ta bi nam pobjeda puno značila jer bi bila velik korak prema ostanku u ligi – zaključio je Sorić.