davis cup

Marin Čilić uoči novog nastupa za Hrvatsku na Davis Cupu: “Jako smo motivirani”

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Čekaju nas susreti s Australijom i Mađarskom i vjerujem da možemo napraviti solidan iskorak. Cilj je proći skupinu, ući u četvrtfinale, a dalje što bude, bude - rekao je Marin ČilićTORINO “Davis Cup je evoluirao, ali još čekamo da sve sjedne”, poručio je hrvatski tenisač Marin Čilić uoči početka Davis Cup turnira u Torinu na kojem hrvatsku reprezentaciju očekuju susreti s Australijom i Mađarskom.


Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija).


U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina u tri grada (Madrid, Torino, Innsbruck), a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinala se igraju u Madridu, Innsbrucku i Torinu, a polufinala i finala u Madridu.
Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje nas predstavljaju u Torinu, a Hrvatsku prvo očekuje u četvrtak ogled protiv Australije, a u nedjelju će igrati protiv Mađarske.


“Svi smo još vezani uz stari Davis Cup, domaćinstva i gostovanja, te odlične atmosfere. No organizatori pokušavaju na različite načine doprinijeti tome i treba im dati nekoliko godina prostora da to pokušaju napraviti na najboljoj mogućoj razini. Mi smo jako motivirani, čekaju nas susreti s Australijom i Mađarskom i vjerujem da možemo napraviti solidan iskorak. Cilj je proći skupinu, ući u četvrtfinale, a dalje što bude, bude,” poručio je Čilić dodavši: “Imamo nova iskustva i Davis Cup nam je donio nove stvari, iako nam možda još nisu ‘sjele’.”


Čilić je rekorder u hrvatskom sastavu po broju godina u natjecanju, po odigranim susretima I pobjedama.


“Ne u smislu da razmišljam o njima, nego da sam već prilično ostario. Šalu na stranu, uvijek mi je veliko zadovoljstvo biti dio ekipe, već sam se zaželio toga, jer smo posljednji put igrali još u ožujku prošle godine protiv Indije. Lijepo je biti ponovno u ekipi, a atmosfera je posebna. Svi uživamo: treneri, stručni stožer, igrači… Veselimo se susretima, a ujedno smo motivirani za što bolji rezultat,” dodao je Čilić pozvavši navijače.


“Ovom prilikom bih pozvao navijače da dođu svi koji mogu. U četvrtak igramo s Australijom, a to će, mislim, biti susret koji će biti bitka za prvo mjesto u grupi. Tu je još i susret s Mađarskom u nedjelju, koji je također prilika za dolazak. Podrška bi nam mnogo značila. Znamo kakva je situacij s koronom i restrikcijama, ali ovo će biti vrhunski tenis, natjecanje reprezentacije, pa mislim da će uživati svi koji dođu”, rekao je Marin.