Tenis

Marin Čilić se popeo na 14. poziciju ATP ljestvice, Donna Vekić napredovala za deset mjesta

Hina

Donna Vekić/Foto USA TODAY Sports

Donna Vekić/Foto USA TODAY Sports

Borna Ćorić je pao dva mjesta, na 28. poziciju, a Borna Gojo je zadržao prošlotjednu 181. poziciju. Nino Serdarušić je napredovao tri mjesta i sada se nalazi na 263. pozicijiZAGREB  Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić napredovao je na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak dva mjesta i sada je 14. tenisač svijeta.


Borna Ćorić je pao dva mjesta, na 28. poziciju, a Borna Gojo je zadržao prošlotjednu 181. poziciju. Nino Serdarušić je napredovao tri mjesta i sada se nalazi na 263. poziciji.


Među vodećima se dogodila jedna promjena. Prvo je mjesto zadržao Španjolac Carlos Alcaraz, ali se na drugu s treće pozicije popeo njegov sunarodnjak Rafael Nadal. Na treće je mjesto s drugog pao Norvežanin Casper Ruud.
Hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić ostvarile su napredak na najnovijoj WTA ljestvici.


Martić je napredovala dva mjesta  i sada se nalazi na 41. poziciji, a Vekić se popela deset mjesta – sa 85. na 75. poziciju. Ana Konjuh je pala 14 mjesta, na 157. poziciju, dok je Antonia Ružić ostala na 185. mjestu. Tena Lukas je napredovala dva mjesta i sada je 206. tenisačica svijeta.


Prvo mjesto na ljestvici i dalje uvjerljivo drži Poljakinja Iga Swiatek, druga je Tunižanka Ons Jabeur, dok se na treće s četvrtog mjesta popela Estonka Anett Kontaveit.