ATP CINCINNATI

Marin Čilić poveo pa izgubio dva uzastopna seta za već četvrti poraz zaredom od Andreja Rubljova

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Hrvatski tenisač je odlično servirao u prvom setu i suparniku nije dopuštao nikakvu priliku za 'break', ali Rus se vratio i u posljednjem setu nanizao pet uzastopnih gemova.CINCINNATI Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP – 7.) probio se u 3. kolo ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju pobijedivši u 2. kolu Marina Čilića sa 5-7, 6-3, 6-1.


Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Rubljova nad Čilićem u njihovom petom međusobnom dvoboju.


Hrvatski tenisač je odlično servirao u prvom setu i suparniku nije dopuštao nikakvu priliku za ‘break’. Kad se činilo da će prvi set otići u ‘tie-break’, Čilić je uspio oduzeti servis 23-godišnjem Rusu i osvojiti prvu dionicu.
Početak preokreta bio je prvi gem drugog seta, kad je bivši pobjednik Cincinnatija (2016.) propustio 40-0 i još dvije prednosti te dopustio Rubljovu da dođe do prvog ‘breaka’ u meču. Kod zaostatka 3-4 Čilić je imao priliku za povratak, ali je propustio 0-40. Ruboljov je nanizao pet poena te još jednim ‘breakom’ u sljedećem gemu odveo meč u treći set.


U njemu je serije ruskog tenisača nastavljena. Nanizao je još pet gemova, prije nego što je Čilić uspio na početnom udarcu osvojiti utješni gem. Ruboljvo je nakon dva sata i jedne minute igre priveo meč kraju.


Nakon što je u prvom setu pogodio 71% prvih servisa, Čilić je meč završio sa 53% i 74% realizacije. Na svom drugom servisu je osvojio polovicu odigranih poena, a u prvom setu je imao 100% realizacije (8/8). Čilić je spasio dvije od šest ‘break-lopti’, a Rubljov četiri od pet.


Rus u trećem kolu čeka pobjednika dvoboja Francuza Gaela Monfilsa i Australca Alexa de Minaura.