Predsjednik HNS-a

Marijan Kustić čestitao reprezentaciji do 17 godina na plasmanu na Europsko prvenstvo

P. N.

Foto Drago Sopta/HNS

Foto Drago Sopta/HNS



Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina osigurala je plasman na Europsko prvenstvo, a čestitku je uputio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


Na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola u Portugalu, izabranici Marijana Budimira remizirali su s Njemačkom, poraženi su od domaćina Portugala te su naposljetku visoko pobijedili Republiku Irsku za osvajanje drugog mjesta i plasman na Europsko prvenstvo.


“Čestitam našim reprezentativcima i izborniku Budimiru koji nisu odustajali do posljednjeg trenutka te su zasluženo izborili ovaj veliki uspjeh. Premda je osnovni cilj rada s mlađim uzrasnim kategorijama razvijati igrače za seniorsku reprezentaciju, plasman na završni turnir sigurno je velika nagrada za uloženi trud, poticaj za daljni rad te prilika za vrlo vrijedno iskustvo u tim formativnim godinama.




Svaki plasman na europska prvenstva nova je potvrda kvalitetnog rada s mlađim uzrastima, kako HNS-a tako i naših klubova te čestitke zaslužuju svi koji sudjeluju u tom procesu. Našim kadetima želimo puno sreće i uspjeha na Europskom prvenstvu na Cipru te vjerujem da će i ova generacija donijeti mnogo radosti hrvatskom nogometu”, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.