Nogomet

Manchester United potpisao najveći ugovor u povijesti Premier lige. Fokus će biti na ženskoj ekipi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Novi ugovor povećava fokus na žensku momčad Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018., rekao je United u zajedničkom priopćenju za tisak s Adidasom



MANCHESTER Manchester United je u ponedjeljak potpisao ugovor vrijedan 900 milijuna funti (1,048 milijarde eura) s Adidasom, obnavljajući tako partnerstvo sa svojim službenim dobavljačem opreme na još deset godina.


Manchester United vraća se u Ligu prvaka ove sezone nakon što je englesko prvenstvo završio među četiri najbolje momčadi.


Njemački proizvođač sportske opreme Adidas postao je službeni sponzor kluba u sezoni 2015./16., nakon što je 23 godine to bio  Nike, a ugovor kojeg je tada sklopio Manchester United bio je vrijedan 750 milijuna funti, što je bio rekord u to vrijeme.




“Novi ugovor povećava fokus na žensku momčad Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018.”, rekao je United u zajedničkom priopćenju za tisak s Adidasom.


Novi ugovor s Adidasom, prije nove sezone 2023./24. Premier lige koja počinje sljedeći mjesec, nastavit će partnerstvo do lipnja 2035., objavio je engleski prvoligaš.


United je još uvijek u pregovorima o prodaji nakon što su američki vlasnici, obitelj Glazer, pokrenuli službeni proces prodaje krajem prošle godine.


Među potencijalnim kandidatima za vlasništvo nad klubom su katarski šeik Jassim bin Hamad al-Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe.