FA CUP

Manchester City protiv četvrtoligaša izbjegao sudbinu Arsenala

Hina

Slavlje nogometaša Manchester Cityja/Foto REUTERS

Slavlje nogometaša Manchester Cityja/Foto REUTERS

Niželigaš je poveo preko Maya u 59. minuti i taj je rezultat stajao do 81. minute, kada su igrači Cityja započeli svoj preokret za konačnih 3:1.



LONDON Nogometaši engleskog četvrtoligaša Cheltenham Towna bili su nadomak senzacije u 4. kolu FA Kupa, oni su vodili sa 1:0 protiv velikog Manchester Cityja sve do 81. minute, no u završnici su gosti ipak pokazali razliku u klasi te na kraju prošli u osminu finala sa 3:1.


Niželigaš je poveo preko Maya u 59. minuti koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Taj je rezultat stajao do 81. minute kada je Foden iskoristio dobar ubačaj Cancela za 1:1. Tri minute potom Gabriel Jesus je kompletirao preokret, dok je Ferran Torres u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio konačni rezultat.


Ranije u subotu je Southampton na svom stadionu St. Mary’s svladao branitelja naslova londonski Arsenal s 1:0 (1:0). Pobjednika je odlučio pogodak iz 24. minute, kad je branič “topnika” Brazilac Gabriel nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Kylea Walker-Petersa.




U preostalim susretima igranim u subotu prvoligaši nisu dopustili iznenađenje, Brighton and Hove Albion je svladao Blackpool s 2:1, Sheffield United je bio bolji od Plymputh Argylea s 2:1, dok je West Ham United nadigrao Doncaster Rovers 4:0. Usto je Barnsley svladao Norwich City s 1:0, Bristol City je kao gost bio bolji od Millwalla sa 3:0, dok je Swansea City bio uvjerljiv protiv Nottingham Foresta s 5:1.