Premiership

Manchester City na pogon De Bruynea došao na korak od obrane naslova prvaka, Chelsea slavio u susretu koji je obilježila ozljeda Kovačića

Hina

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Belgijski je veznjak postigao prva četiri pogotka za City koji dva kola prije kraja prvenstva ima 89 bodova, tri više od drugog Liverpoola, a zahvaljujući dvjema uvjerljivim pobjedama u posljednja dva nastupa



LONDON Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka obrani naslova prvaka Engleske uvjerljivom 5-1 (3-1) gostujućom pobjedom protiv Wolverhampton Wanderersa u zaostaloj utakmici igranoj u srijedu uz briljatnu predstavu Kevina De Bruynea.


Belgijski je veznjak postigao prva četiri pogotka za City koji dva kola prije kraja prvenstva ima 89 bodova, tri više od drugog Liverpoola, a zahvaljujući dvjema uvjerljivim pobjedama u posljednja dva nastupa, u nedjelju je City svladao Newcastle United sa 5-0, sastav iz Manchestera ima i za sedam golova bolju razliku pogodaka od svojih jedinih konkurenata.


De Bruyneov “šou” započeo je već u 6. minuti kada je nakon dvostrukog proigravanja s Bernardom Silvom izbio pred Josea Saa i rutinski ga svladao. Domaći su pet minuta potom poravnali iz protunapada kojega je realizirao Dendoncker, ali i tih 1-1 je stajalo samo pet minuta jer je u 16. minuti De Bruyne prvo proigrao Sterlinga, no kako je u startu na loptu brži od njegovog suigrača bio domaći vratar, sjajni Belgijanac se ponovno uključio u akciju i sam zatresao mrežu. Vjerojatno najljepši je ipak bio treći gol kada je De Bruyne u 24. minuti uzeo loptu na 30-ak metara od gola, “prošetao” se do ruba kaznenog prostora i zatim pogodio suprotni donji kut. Na 4-1 De Bruyne je povisio u 60. minuti na dodavanje Fodena, da bi konačni rezultat postavio Sterling u 84. minuti.




Chelsea je praktički osigurao jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone 3-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Leeds Uniteda, ali tu pobjedu je ozljedom “platio” hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić. Na njegov gležanj je žestoko startao Daniel James u 24. minuti te mu je sudac Taylor opravdano pokazao crveni karton. Kovačić je ostao na travnjaku još pet minuta, ali je onda morao biti zamijenjen.


Golove za Chelsea postigli su Mount u 4., Pulišić u 55. i Lukaku u 83. minuti.


Treći Chelsea sada ima 70 bodova, četiri više od četvrtog Arsenala, a osam više od petog Tottenham Hotspura koji će igrati međusobno u četvrtak.


Leeds je, pak, ostao u zoni ispadanja, 18. sa 34 boda, koliko ima i 17. Burnley koji je odigrao susret manje, dok je 16. Everton nakon 0-0 remija kod otpisanog Watforda na 36 bodova i također utakmici manje od Leedsa.